Bocsánatot kért a holland külügyminiszter a tárcánál feltárt rasszizmus miatt

Bocsánatot kért a holland külügyminiszter a tárcánál feltárt rasszizmus miatt

Bocsánatot kért Wopke Hoekstra holland külügyminiszter, miután egy független jelentés széles körben elterjedt rasszizmust állapított meg a holland külügyminisztérium berkeiben és az ország diplomáciai kirendeltségein világszerte – jelentette az NL Times című angol nyelvű holland hírportál kedden.

A hírportál beszámolója szerint a holland külügyminisztérium egy független ügynökséget bízott meg az intézményen belüli feltételezett rasszizmus kivizsgálására a Black Lives Matter nevű mozgalom korábbi tiltakozásai nyomán.

Wopke Hoekstra holland külügyminiszter bocsánatot kért a történtekért és kijelentette:

Hírdetés

A miniszer közölte, a külügyminisztérium elfogadja a jelentés ajánlásait a rasszizmus elleni küzdelem megerősítésére, és számos intézkedést fog bevezetni a kultúraváltás érdekében. Ezek a tudatosság növelésén keresztül egészen a kinevezésekre vonatkozó eljárások javításáig terjednek majd. Közéjük tartozhat a névtelen álláspályázatok felé való elmozdulás, valamint azt, hogy megkönnyítik az alkalmazottak lehetőségét, hogy bejelentést tegyenek az ilyen incidensekről

– tette hozzá.

– jelentették ki.

A hírportál emlékeztetett, hogy 2020-ban az Egyesült Államokban rendőri intézkedés következtében meghalt George Floyd esetét követően Mark Rutte holland miniszterelnök elismerte: a rasszizmus és a hátrányos megkülönböztetés különböző formái jelen vannak Hollandiában, egy olyan országban, amely – mint mondta – „régóta a tolerancia bástyájának tartja magát”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »