Zsolna-DAC: A szezon legfontosabb rangadója előtt a sárga-kékek

Zsolna-DAC: A szezon legfontosabb rangadója előtt a sárga-kékek

A Niké Liga zárófordulójában sem maradunk izgalmak nélkül, hiszen a dobogósok kiléte nem ismert még az utolsó fordulót előtt, ami nemzetközi kupaindulási jogot biztosít az ezüstérmesnek és a bronzérmesnek egyaránt. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a második helyről várhatják a rájátszás utolsó fordulóját és egy győzelemmel az ezüstérmet és nemzetközi porondra való kijutását is bebiztosíthatja a csallóközi együttes sorozatban hetedszer is.

Izgalmas utolsó fordulóra van kilátás a Niké Liga zárófordulójában. Mint ismert a bajnokság utolsó fordulójáig komoly csatát vív egymással a dobogós helyekért és az ezzel járó automatikus nemzetközi kupaszereplési helyekért a DAC, Zsolna és Nagyszombat hármasa.

A DAC viszont, ha megszeretné tartani második helyét a tabellán több pontot kell szereznie a Zsolnától, ugyanis a bajnokság szabályrendszere szerint, a feljutás, kiesés vagy az európai kupaporondra való kijutás esetén az egymás elleni mérleg dönt, és jelenleg ez a Zsolnának kedvez (1-5, 1-1, 2-1). A nemzetközi kupaszereplésről a Nagyszombat-Zólyombrézó eredménye is dönt, hiszen a Spartak a negyedik helyről várja az utolsó fordulót egy ponttal a DAC és Zsolna kettőse mögött.

Dunaszerdahelyi szempontból komoly érdeklődés mutatkozott a találkozó iránt, ugyanis minden jegy elkelt a vendégszektorba, így a DAC ezúttal is élvezheti hűséges szurkolói buzdítását, hiszen a szezon legfontosabb rangadója vár a csallóközi együttesre.

Hírdetés

„Nagyon hálásak vagyunk nekik ezért. Most jobban össze kell tartanunk, mint bármikor, szükségünk lesz a maximális támogatásukra. A hazai mérkőzéseken óriási energiát adtak, ami nagy segítség volt a nehéz helyzetekben. Holnap is biztosan lesznek ilyenek, így ismét szükségünk lesz a lelátókról érkező plusz erőre. A stadionban mindenkinek el kell hinnie, hogy közösen képesek vagyunk elérni a célunkat. Nagy felelősséget érzünk, hogy visszaadjuk a klubnak azt, amit az ott dolgozóktól nap mint nap kapunk. Ahhoz, hogy elérjük a nagy célunkat, ellenőrzésünk alatt kell tartanunk az érzelmeket, meg kell nyernünk a párharcokat és minden egyes részletre összpontosítani. Mindegy, hogy műfüvön vagy természetes borításon futballozunk. Még ha az utcán is kellene lejátszanunk a meccset, mindent bele kell adnunk és élveznünk az összecsapást. A Zsolna szintén kiváló formának örvend. Az új vezetőedző változtatott a játékstílusukon, direktebb támadófocit mutatnak, a védekezésben pedig inkább a biztonságra helyezik a hangsúlyt, aminek köszönhetően kevesebb gólt kapnak. Nehéz találkozó vár ránk, amelyre nagy kihívásként tekintünk” – nyilatkozta a szombati sorsdöntő rangadó előtt a DAC spanyol mestere.

A hétvége másik nagy kérdése ki játszik osztályozót a másodosztály második helyét megszerző Pozsonyligetfalu ellen. A szombati utolsó fordulóban ugyanis a FC Kassa és a Nagymihály rangadója dönti majd el ki szorul osztályozóra. Az utolsó forduló előtt a zempléniek három ponttal előzik meg a Kassát, tehát a nagymihályiaknak a döntetlen is elegendő a bennmaradás kiharcolásához.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »