Biztonságos és kényelmes munkavédelmi lábbelik (X)

Biztonságos és kényelmes munkavédelmi lábbelik (X)

A biztonságos munkavégzés hangsúlyosabbá válásával a munkavédelmi ruházatok rengeteget fejlődtek. 

Napjainkban a darabok jobban igazodnak a speciális munkahelyi és személyes igényekhez, ennek köszönhetően szinte mindenféle munkához lehet találni olyan ruhadarabot, aminek köszönhetően a munkavégzés biztonságosabb és nem utolsósorban kényelmesebb is lesz.

A láb kiemelten fontos a munkavédelem szempontjából

Egyik kulcsfontosságú testrész a láb, talán ennek is köszönhető, hogy munkavédelmi lábbelikből óriási a kínálat. A láb esetében nem csak a védelemről, hanem a kényelemről is gondoskodni kell. Egy rosszul megválasztott lábbeli lehet, hogy nem okoz óriási sérülést, de képes lehet arra, hogy jelentősen megnehezítse a munkavégzést.

Munkavédelmi bakancs és munkavédelmi szandál

A láb védelme történhet munkavédelmi bakancsokkal, cipőkkel és munkavédelmi szandálokkal is. A munkavédelmi szandálok nem fedik be az egész lábat, és nem is nyújtanak akkora fizikai védelmet, mint a munkavédelmi bakancsok, ezért használatuk is teljesen más munkakörnyezetben ajánlott.

Hírdetés

Míg a munkavédelmi bakancsokat leginkább fizikai munkákhoz, nehéz gépekkel történő munkavégzéshez ajánlatos hordani, addig a szandálokra leginkább ott van szükség, ahol kisebb veszélyforrások vannak vagy ott, ahol egész nap álló munkát kell végezni. Az utóbbi esetben a lábra egész nap ránehezedik az ember testsúlya, ezért nagyon fontos, hogy a talp és a boka megfelelő szögben és kényelemben legyen. 

Munkavédelmi szandálokkal leginkább bolti eladókon, pultosokon, orvosokon, gyógyszertárban dolgozókon lehet találkozni, hiszen ők a nap egy jelentős részében talpon vannak.

Amennyiben szeretnél gondoskodni a lábad megfelelő védelméről, akkor érdemes megnézned a Legjobb Munkaruha Webshop munkavédelmi cipőit.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő munkavédelmi szandált?

A munkavédelmi szandál kiválasztásának két szempontnak kell megfelelnie. Egyrészt teljesítenie kell a munkahely által támasztott elvárásokat, azaz meg kell felelnie a minőségügyi és a munkavédelmi előírásoknak. Ezek általában jól körbehatárolják és viszonylag elég egyértelműen le is szűkítik, hogy milyen szandálok jöhetnek szóba. 

Másrészt a munkavédelmi szandálnak igazodnia kell a munkavállaló, azaz a cipőt viselő igényeihez is. Itt elsősorban arra kell gondolni, hogy minden lábforma különbözik, és mindenkinek más igényei vannak. Ha a munkahely nem köti meg, hogy a szandál mennyire lehetett nyitott, és a munkavállaló előnyben részesíti a hátul nyitott változatokat, mert mondjuk például a bokája különösen érzékeny, akkor mindenképpen a nyitott nyitottabb változatok közül kell választani.

Ezenfelül persze színbeli különbségek is vannak, igaz, nem kell hatalmas színkavalkádra gondolni, ugyanis ezek a cipők nem a kifutóra készültek, hanem a munkavégzés kényelmesebbé és biztonságosabbá tételéhez, de néhány alapszín közül azért lehet választani, mint mondjuk a fekete, fehér, szürke. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »