Biztonsági elemző válaszolt: Mit kéne tennünk, ha megszólalna a légvédelmi sziréna?

Biztonsági elemző válaszolt: Mit kéne tennünk, ha megszólalna a légvédelmi sziréna?

Az Ukrajnában dúló háború arra is rámutatott, hogy Szlovákiában az óvóhelyek elég rossz állapotban vannak. Ezért sokakban felmerült a kérdés, hogy mit tennének, ha a konfliktus fokozódna. Juraj Zábojník biztonsági elemző válaszolt!

„Szlovákiában megközelítőleg 1500 gázbiztos menedékhely van, 25 százalékuk Pozsonyban található, a többi pedig viszonylag egyenlően megoszlik az ország városaiban. Az óvóhelyek körülbelül 250 ezer személy befogadására képesek. A járási hivatalok nyilvántartást vezetnek róluk” – közölte a Belügyminisztérium sajtóosztálya. Maga Roman Mikulec belügyminiszter a menedékhelyekkel kapcsolatban elismerte, hogy azokkal hosszú éveken keresztül senki sem foglalkozott. „A polgári védelem az elmúlt 30 évben háttérbe szorult” – mondta.

Hírdetés

„30 év alatt tönkretették azokat az óvóhelyeket, amelyeket Szlovákia lakosságának építettek veszély esetére. Ez nagyon szomorú és riasztó, és kétlem, hogy egyáltalán megvan-e az a kapacitás, aminek rendelkezésre kellene állnia. Ez egy olyan mulasztás, ami szinte már büntetendő.” – értékelte Juraj Zábojník biztonsági elemző.

A szakértő arra is válaszolt, hogy egy rakétatámadás esetén, milyen lépésekre van szükség! Válaszát a galériában találja!

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »