Biden: Szlovákia ugyanazokat az értékeket vallja, mint az Egyesült Államok

Biden: Szlovákia ugyanazokat az értékeket vallja, mint az Egyesült Államok

Zuzana Čaputová államfő és Jill Biden nagyra értékelte az Egyesült Államok és Szlovákia közötti egyetértést.

Látogatásom során személyesen is meggyőződhettem róla ebben a gyönyörű országban, hogy Szlovákia ugyanazokat az értékeket vallja, mint az Amerikai Egyesült Államok

– írta az elnöki palota vendégkönyvébe az amerikai elnök felesége.

„Örömmel tölt el az egyetértés és az együttműködés az Amerikai Egyesült Államokkal, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani” – jelentette ki újságírók előtt Čaputová.

Hírdetés

„Barátként, partnerként és szövetségesként is egyetértünk abban, hogy segíteni kell a veszélyhelyzetben levő embereken. Szlovákia és az ukrán nép oldalán állunk” – hangsúlyozta bejegyzésében Jill Biden.

A first lady megosztotta azokat az élményeit is, amiket Kelet-Szlovákia és az ukrajnai Ungvár felkeresésekor szerzett, a kárpátaljai városban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségével, Olenával is találkozott.

A helyszínen, a látottak alapján tudatosítottam, mennyire fontos a háborús agresszió elől menekülő, a szörnyű történések miatt sokkolt emberek támogatása

– mondta Jill Biden.

 Az amerikai first lady szombaton, május 7-én érkezett Szlovákiába, hogy kifejezte elismerését az ukrajnai menekültekről való gondoskodásért és a velük való szolidaritásért. Vasárnap, május 8-án Kelet-Szlovákiában menekültekkel és az őket ellátó szervezetek képviselőivel találkozott a menekültközpontokban, majd a szlovák–ukrán határt kereste fel Eduard Heger kormányfő és Roman Mikulec (mindketten OĽANO) társaságában.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »