Az MKP székházában tárgyalt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Az MKP székházában tárgyalt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter folytatott eszmecserét Forró Krisztián MKP-elnökkel és Bárdos Gyula elnökségi taggal, a Csemadok országos elnökével.

Forró Krisztián köszönetet mondott Novák Katalinnak  a felvidéki családokat is segítő Köldökzsinór Program keretében nyújtott támogatásért. A Köldökzsinór Program keretében 2018 január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé vált a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is.

E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása (Babakötvény). A támogatási kérelmet a gyermek születésétől számított hat hónapon belül kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

Hírdetés

Fotó: MKP facebook-oldala

Az MKP elnöke hozzátette, a magyar minisztert tájékoztatta az MKP Országos Tanácsának döntéséről, amelyet újabb nagy lépésnek értékelt a felvidéki magyar egységpárt megteremtése felé.

Novák Katalin a magyarországi sikereket, tapasztalatokat megosztotta hallgatóságával a délelőtti órákban a pozsonyi várban, a Keresztény Unió szervezésében, Milan Krajniak szlovák családügyi és szociális tárcavezető jelenlétében megtartott szakkonferencián is.

ma7.sk

The post Az MKP székházában tárgyalt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »