Az év eleje óta 122 szamárköhögéses esetet regisztráltak Pozsony megyében

Az év eleje óta 122 szamárköhögéses esetet regisztráltak Pozsony megyében

Pozsony megyében az év elejétől május 5-ig 122 szamárköhögéses esetet regisztráltak. A legtöbb esetet Malackából jelentették. 

A legmagasabb életkor-specifikus morbiditást az egy év alattiak korcsoportjában találták. Erről a pozsonyi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) tájékoztatott a közösségi hálón.

Az összes megbetegedésből 74 személyt megfelelően beoltottak, 11 személyt részlegesen oltottak be, öt személyt nem oltottak be, három személyt ellenjavallat miatt nem oltottak be, 17 személyt az életkora miatt nem oltottak be, négy személy visszautasította az oltást, nyolc esetben pedig nem állapították meg hogy történte beoltás”

Hírdetés

– tette hozzá a hivatal.

A szamárköhögés a légutakat érintő, erősen fertőző betegség, amely súlyos köhögési rohamokban nyilvánul meg. Gyermekkorban az egyik legsúlyosabb betegség, de az élet későbbi szakaszában is előfordul. A fertőzés elsősorban cseppfertőzéssel terjed.

A szamárköhögés megelőzésének leghatékonyabb eszköze a védőoltás, míg a felnőttek immunitása az életkor előrehaladtával csökken.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »