Az emberek közel fele rosszabb évet zár, mint korábban remélte

Az emberek közel fele rosszabb évet zár, mint korábban remélte

Az ország lakosságának 49 százaléka szerint rosszabbul sikerült a 2021-es év, mint azt januárban remélte. Több mint 20 százaléknyian pedig sokkal rosszabb évet zárnak, mint azt az év elején gondolták – derült ki a Go4insight november végén, december elején készült felméréséből.

„Csupán a lakosság 12 százaléka számára sikerült várakozáson felül az év, 39 százaléknyian pedig azt mondták, hogy nagyjából az történt, amire számítottak” – összegezte Rastislav Kočan, az ügynökség munkatársa.

Hírdetés

„Elsősorban azok aránya csökkent, akik számára rosszabb volt az év, mint amire januárban számítottak. Viszont továbbra is elég szűk az a csoport, amely azt állítja, hogy kellemesen meglepte valamivel a búcsúzó esztendő” – részletezte Kočan.

Akik sikeresebbnek tartják az idei évet, mint 2020-at, azok elsősorban a családi viszonyok vagy a jó partnerkapcsolatuk miatt, továbbá mert javult az anyagi helyzetük, vagy sikerekben, élményekben gazdag évet zárnak. A másik tábor elsősorban a politikai helyzet, a járvány társadalomra gyakorolt hatásai miatt tartja rossznak a 2021-es esztendőt. A felmérést ezer, 15 és 79 év közötti megkérdezett bevonásával végezték részben személyes, részben online adatgyűjtéssel.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »