Az elhúzódó vakcinázás kockázataira hívták fel Ukrajna figyelmét

Az elhúzódó vakcinázás kockázataira hívták fel Ukrajna figyelmét

A szomszédos országok elkezdhetnek további korlátozásokat bevezetni az ukránok belépését illetően, ha az országban tovább húzódik a vakcinázás.

Az ukrán vakcinázás kampánya a jövő héten megkezdődik,

de ha ez húzódik, akkor több szempontból is veszélyezteti az országot – jelentette ki Lotta Silvander, az UNICEF képviseleti irodájának vezetője a koronavírusról szóló fórumon. 

Hírdetés

„Úgy tűnik számomra, hogy itt több kockázat van. Először beszéltünk a bizalom kérdéseiről. Ha a vakcinációt nem végzik el operatívan, és az emberek észre fogják venni, hogy rossz a szervezés, az elosztás nem működik, akkor negatívan érinti a kormány által tartott kampány iránti bizalmat” -mondta a Silvander, írja a Korrespondent.net.

Hangsúlyozta, hogy másrészt bizonyos politikailag érzékeny pillanatok lesznek, nemcsak Ukrajnában, hanem a szomszédos országokban is.

„Mivel lehet, hogy lezárják a határokat, különösen az EU-országokban, amelyek Ukrajna szomszédai, akkor ez hatással lesz a kereskedelemre, a tudományos cserékre és hasonlókra” – jegyezte meg a képviselet vezetője. 

Silvander azt is megjegyezte, hogy a vakcina hatása nem lesz állandó, és gondolni kell majd a vakcinázás második hullámán.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »