A BP Interior műhelyében jártunk

A BP Interior műhelyében jártunk

Gyönyörű, impozáns méretű márványmintás falikép jön velem szembe a közösségi oldalon. Akkor még nem sejtem, hogy egy fiatal, kedves füleki párt rejt a BP Interior márkanév. Az oldalra kattintva jövök rá, hogy korábban már találkoztam a termékeikkel. 

A karácsonyi vásárban figyeltem fel először a ritkaságszámba menő árukészletre. Akkor epoxi és poliakril óra, dekor tálca, karácsonyfadíszek, gyertyatartó, asztalka, ékszertartó, szappan- és fogkefetartó, és sok más egyedi terméket láttam a standjukon. Azóta nagyjából fél év telt el, kínálatuk pedig folyamatosan bővül. Szakó Boglárka foglalkozására nézve műkörömépítő, párja, Bodnár Patrik pedig mentőtiszt. A két foglalkozás találkozásából nem következik egyenesen, de tény, hogy kialakult a műgyanta iránti vonzalom. 

A megrendeléseket és a gyártás kreatív részét Bogi, míg az alkotás technikai oldalát Patrik vállalta. 

Körülbelül egy éve kezdtünk érdeklődni az epoxiból készült termékek iránt. Éreztük magunkban a kreativitást és az alkotási vágyat, egy párként ez szuper közös programnak indult. Aztán rájöttünk, hogy örömünket leljük benne, és szeretnénk másokat is boldoggá tenni egy-egy kézzel készített egyedi dekortermékkel”

– avatnak be a kezdetekbe a fiatalok. 

Mint mondják, az epoxi gyanta sokoldalúsága és titokzatossága bűvölte el őket leginkább, hiszen két egyforma tárgyat nem lehet belőle készíteni. 

Hírdetés

– Hasonlót igen, de ugyanolyan mintázatú, árnyalatú terméket lehetetlen kiönteni. Minden egyes termékünk egyedi, mivel a pigmentek aránya, az öntési forma, az anyag melegítése, kötése mind hatással van arra, hogyan alakul ki benne a minta, mennyire lesz csillámos, mennyire lesz visszafogott – mondják. 

Bogi és Patrik egy budapesti workshopon ismerkedett meg az epoxi gyanta tulajdonságaival, az alkotás technikai kérdéseivel, illetve a gyantaöntés veszélyeivel. Ezután már autodidakta módon sajátították el a gyantaöntés csínját-bínját. 

– Faliórákat, átlagon felüli méretű márványmintás faliképeket, különféle emlékőrzőket készítünk, mint a gyermekek cumija, vagy a kórházi karszalag a születési dátummal és adatokkal. Ékszertartókat, tálcákat, poháralátéteket, gyertyatartókat, szójaviasszal beöntött díszes gyertyákat is kínálunk. Ez utóbbiból több mint 10 forma, 14 színválaszték, és 33 illat áll a megrendelő rendelkezésére. Egy kedves ismerősünkkel, Koós Cyntiával, a Luminary Soy Candle megálmodójával alkotunk együtt. Nagyon sok ötletünk van a jövőre vonatkozóan – mondja reménykedve Bogi. 

Egy újdonság, hogy menyasszonyi virágcsokrok stabilizálásával is foglalkoznak, vagyis örök életű emlékőrzőt készítenek a menyasszonynak azzal, hogy tükörfényű epoxiba zárják életük legfontosabb virágcsokrát. 

Mint mondják, az általuk készített dekortermékek még újdonságnak számítanak a környéken, de bíznak abban, hogy az emberek hamarosan ugyanolyan különlegességként fognak rájuk tekinteni, mint ők maguk. A fiatal pártól egyébként a jótékonykodás sem áll távol. A füleki Majoros Luna SMA2 izomsorvadásban szenvedő kislány javára egy gyönyörű faliórát ajánlottak fel. A befolyt összeggel a kislány gyógykezelését támogatják.

Megjelent a Magyar7 2024/17.számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »