Átadták a multifunkciós sportpályát Gútán

Átadták a multifunkciós sportpályát Gútán

Április 30-án városi sportnappal avatták fel a Corvin Mátyás Alapiskola udvarán a multifunkciós sportpályát, amelyet a város minden lakója használhat, bár leginkább azt várják, hogy a fiatal generáció fog rajta sportolni.

A  multifunkcionális sportpálya megépítésének teljes költésge 442 789 euró volt, ebből 283 385 euró vissza nem térítendő támogatást nyert el a város a Sporttámogatási Alaptól, és 159 404 eurót hagyott jóvá saját forrásból. Az átadón jelen volt Ján Záhončik, a Sporttámogatási Alap igazgatóságának tagja, aki az 1992-es barcelonai olimpia résztvevője volt, valamint Roman Moravčík, a SPORT REAL NITRA képviseletében. A pálya átadóját a gútai teremkerékpáros lányok bemutatója tette ünnepélyessé.

Halász Béla Gúta polgármestere beszédében örömét fejezte ki, hogy elkészült a pálya, emlékeztetett rá: tavaly szeptemberben egy sportnapon közösen a gyererekekkel adták át a területet az építkezési vállalkozónak, és most egy sportnappal avatják fel azt.

Hírdetés

A városvezetésnek az a dolga, hogy folytassa a munkát, és megvalósítsa a kitűzött célokat, ebben egy új sportcsarnok is szerepel, bízik benne, hogy hamarosan az is megvalósul.

Ján Záhončík a Sporttámogatási Alap képviseletében üdvözölte a jelen lévőket, a gyerekeket buzdította, hogy sok munkával és edzéssel még az olimpia is elérhető, hiszen ő is egy kis faluból indult, és jutott el Barcelonába.

Peczár Károly tanácsadó felkérte Ján Záhončikot, a Sporttámogatási Alap igazgatóságának tagját,  Roman Moravčík mérnök urat, a SPORT REAL NITRA képviseletében, Halász Bélát, Gúta polgármesterét, Kárpáty Ernőt, Gúta  alpolgármesterét és Gőgh Pétert, a sport- és ifjúságnevelési szakbizottság elnökét, hogy  ünnepélyes szalagátvágással adják át a multifunkciós sportpályát.

A sportnapot Gőgh Péter sikeresnek értékelte, az iskolák közti versenyt 9 számban szervezték meg: atlétika, kötélhúzás, kidobó, teremfoci, streetball, lövészet, birkózás, kitartó futás, kenuzás. Összesítésben az ötödik helyen végzett a speciális alapiskola, negyedik a II. Rákóczi Ferenc Alapiskola, harmadik helyen a Jan Ámos Komensky Alapiskola, második a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont lett, első helyen a Corvin Mátyás Alapiskola végzett, így ők kapták meg a vándorserleget is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »