Az EB elnöki posztjára pályázó csúcsjelöltek vitájával vitával folytatódik az EP-választási kampány

Az EB elnöki posztjára pályázó csúcsjelöltek vitájával vitával folytatódik az EP-választási kampány

Az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjára pályázó csúcsjelöltek csütörtöki vitájával folytatódik az európai parlamenti (EP-) választás kampánya.

A vitát az Európai Parlament plenáris üléstermében tartják, csütörtökön 15.00-16.45 között, a vitát az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szervezi, az európai politikai pártokkal és az Európai Parlamenttel együttműködve – közölte az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája az MTI-vel.

Azt írták, a csütörtöki vitán részt vesz Walter Baier (Európai Baloldal), Sandro Gozi (Renew Europe Now), Ursula von der Leyen (Európai Néppárt, EPP), Terry Reintke (Európai Zöldek) és Nicolas Schmit (Európai Szocialisták Pártja, PES). A jelöltek helyét a vitának helyt adó színpadon, az egyes témák első felszólalóját, valamint a gyorsinterjúk sorrendjét sorsolással határozták meg.

Hírdetés

A jelöltek angolul vitáznak majd, tolmácsolás 24 nyelven lesz elérhető.

A jelölteket a moderátorok közvetlenül is kérdezik majd az úgynevezett gyorsinterjú során, ami az idei csúcsjelölti vita újdonsága.
A vitát élőben közvetíti az EbS, az Európai Parlament Multimédia Központja (az EP honlapján), valamint az EBU.

A csúcsjelöltek (vezető jelöltek) rendszerét a 2014-es EP-választáson alkalmazták először. Az Európai Parlament tagjainak választását június 6-9. között tartják.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »