Anton Petrea helyett Nicolae Dică (Labdarúgás)

Anton Petrea helyett Nicolae Dică (Labdarúgás)

A Konferencia Liga-selejtezőben és a SuperLiga második fordulójában elszenvedett vereségek után hétfőn lemondott az új idényt gyengén kezdő FCSB irányításáról Anton Petrea vezetőedző. A rekordbajnok már tegnap bejelentette, hogy a folytatásban a csapatot Nicolae Dică irányítja, aki másodszor áll George Becali fővárosi együttese élén.

Petrea tavaly novemberben vette ismét át a bukaresti csapat irányítását, a 47 éves szakember azonban korábban, a 2020–2021. évi idényben is ült a 26-szoros bajnok és 24-szeres kupagyőztes kispadján. Hetvenhét mérkőzésen vezényelte a fővárosi alakulatot, vezetésével az FCSB 2020-ban Román Kupa-győzelmet ünnepelhetett (Dennis Man góljával nyertek a Leo Grozavu vezette Sepsi OSK ellen). Az edző a klubot birtokló George Becali egyik legengedelmesebb emberének számított, aki a tulajdonos minden kezdőcsapatra és cserékre vonatkozó utasítását teljesítette, a vasárnapi, FC Rapid elleni mérkőzésen a szünetben egyszerre négyet cserélt, a rangadót azonban ennek ellenére elvesztették.

Nem véletlen, hogy Becali a sikerek elmaradása ellenére is ragaszkodott hozzá. „Mondtam neki, hogy maradjon, de menni akart” – nyilatkozta a sajtónak hétfőn az üzletember, akinek elmondása szerint akkor fogalma sem volt, kit nevezzen ki vezetőedzőnek. „Van rá harminc napunk a szabályok szerint, van időnk azonosítani, ki legyen” – mondta Becali, majd jelezte, szeretné, ha a csapat egykori játékosa, Mihai Pintilii ülne a kispadra, azonban neki semmilyen szakmai végzettsége nincs a munkához. (A román edzők többsége hallani sem akar a köztudottan a tulajdonos által kézivezérelt fővárosi együttesről, amelyet ezért az elmúlt években többnyire alacsonyabb szintről érkező egykori másodedzők vezettek.)

Végül alig egy nap elteltével Becali egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy sikerült megtalálnia az új vezetőedzőt, elárulva azt is, hogy a felek már hétfőn előrehaladott tárgyalásokat folytattak. Nicolae Dică legutóbb Mirel Rădoi munkáját segítette a román labdarúgó-válogatottnál, 2017 júniusa és 2018 decembere között pedig 80 találkozón már irányította a bukaresti együttest. Dică már megismerkedett a játékosokkal, előreláthatóan a következő mérkőzésen már a 42 éves szakember vezeti a bukaresti alakulatot, amely csütörtökön 20.30-tól a Szaburtalo Tbiliszi ellen játszik a Nemzeti Arénában.

Hírdetés

 

Becali a Sepsi OSK ellen

A keddi sajtótájékoztatón az FCSB tulajdonosa elmondta, hogy bármit hajlandó megtenni, de akkor sem engedi, hogy a Sepsi OSK megelőzze csapatát, ezt követően ellenségnek nyilvánította Magyarország miniszterelnökét.

„Ha a szentgyörgyi csapat a bajnokság vége előtt az első helyen áll, vagy pár ponttal a Kolozsvári CFR és az Universitatea Craiova előtt, akkor harcolok velük. Hagyjuk, hogy a Rapid azt csináljon, amit akar. Ha a Sepsi OSK megelőz minket, több pénzt fektetek be, mint Orbán Viktor. Soha az életben nem fogom megengedni ennek a csapatnak, hogy az FCSB előtt végezzen. Ez semmiképp sem fenyegetés vagy diszkrimináció. A célom az, hogy mindig sakkban tudjuk tartani a sepsiszentgyörgyi együttest. Amihez közük van, azt szétverem, a fociban, másban nem” – mondta a 64 éves tulajdonos.

Becali ezt követően kifejtette, hogy valójában a magyar miniszterelnökkel száll harcba, azonban nem fog megijedni, megmutatja, hogy ki a jobb. „Orbán Viktor és a magyar kormány pénzt rak a sepsiszentgyörgyi fociba, én pénzt rakok a csapatomba, meglátjuk, ki a jobb. Harcra hívom őket” – fogalmazott. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »