Antifa és antikom

Antifa és antikom

Képzeljük el a szürreális szituációt. Április végén magyar szabadcsapatok vonatoznak le Olaszországba, és félholtra vernek néhány Duce-rajongót. Eközben tévedésből másokat is, olyanokat, akik bojtos sapkát viseltek, és olyanokat is, akiken nem volt bojtos sapka. Baseballütőkkel és viperával. Benito Mussolinit 79 éve végezték ki, de még ma is sok öregember él a napfényes Itáliában, aki nem rejti véka alá a vezető iránti csodálatát. Ezért természetesen – szigorúan az isteni megbocsátás parancsának engedelmeskedve – jól el kell páholni őket.

Nem kell hozzá nagy képzelőerő, mit vonna ez maga után. Ahogy a macskák és a kutyák jutalomfalatot kapnak a gazditól, ezek a vademberek is elkerülnék méltó büntetésüket, hiszen a szélsőbal vígan ütlegelhei a szélsőjobbot, és hálából még kitüntetést is kapnának. Már ha olyan kormány lenne Magyarországon, amelyik eltűri és díjazza a szélsőségeket és a bűnözést.

Nem szeretném leszólni az egyébként hozzánk temperamentumban, történelmi párhuzamok okán is közel álló olaszokat. Ám amit néhány éve még elképzelhetetlennek tartottunk, az június elején könnyen bekövetkezhet. Megeshet, hogy a magát antifasisztának nevező félfasiszta, agresszív szervezet egyik elmeháborodott tagjának, Ilaria Salisnak széket tolnak a feneke alá az Európai Parlamentben. Európai szenátor lehet a magyarverő amazonból. Ez az egyetlen lehetősége, hogy megússza a rettenetes magyarországi börtönben való sínylődést, ahol nincs se konditerem, se plazmatévé, mint északon az Anders Breivik nevű tömeggyilkosnak, aki hetvenhét embert mészárolt le. Mert a norvég igazságszolgáltatás szerint ennek az emberiség selejtjének emberi jogai vannak!

Azoktól a tádzsik terroristáktól, akik vagy száznegyven halottat hagytak maguk után a krasznogorszki koncertteremben, az oroszok nem kérdezték, mit gondolnak az emberi jogokról. Mert az oroszok tömeggyilkosokkal nem szórakoznak, a muszlim öngyilkos merénylőket pedig disznóbőrbe varrják. Úgy gondolják, hogy az ilyen állatoknak nincsenek jogaik. Amikor az Ukrajna felé menekülő orkokat bevezették a bíró elé, az egyiknek ki volt verve az egyik szeme, a másiknak le volt tépve a füle, a harmadikat tolókocsin tolták be a terembe. És akadt magyar liberális sajtótermék, amely azonnal rinyálni kezdett, hogy az orosz elnök bosszúja nem ismer határokat!

Ezek közt az ügyek közt lehetetlen nem vonni párhuzamot. Mindegyik az illető ország igazságszolgáltatásáról, a társadalom erkölcsi állapotáról, tűrőképességéről árulkodik. Breivik, a tömeggyilkos északi luxust élvez, a tádzsik terroristák kínzás alá estek, míg az olasz garázda magyar börtönbe kerül. Ami nyilván nem ötcsillagos luxusszálloda. Jut eszébe esetleg valakinek Guantánamo, ahol az amerikaiak nem elítélt, csak gyanúsított, sőt bizonyítottan ártatlan embereket is tartottak fogva akár tíz, húsz évig? És kínozták őket válogatott módszerekkel? A táborban használt vallatás módozatairól legendák keringtek. Időnként persze napvilágot láttak hírecskék egy-két szerencsétlen szabadon bocsátásáról. 2013-tól több turnusban Szlovákiába is jutott belőlük vagy féltucatnyi, „rehabilitációra”.

A szélsőbalosok esetében nemcsak a gyanú, a bűnelkövetés is tolerálható. Sőt, kitüntetik őket, mint azt a hajóskapitányt, aki törvényt szegve rakott ki migránsokat Olaszországban, s helyette az akkori belügyminiszter került a vádlottak padjára.  Mert ugye a bűnös elnyeri méltó jutalmát, a jótevő pedig a büntetését. A nyugati kultúrkör már a meséket is átértelmezi.

Hírdetés

Az igalmas kérdés mégiscsak az, hogy ha a demokrácia Paradicsomában ítélet és bírósági per nélkül kínozhatnak embereket, miért járna sajnálat a terrorista tömeggyilkosoknak? És hogyan kerülhetik el a jogos büntetésüket azok, akik bizonyítottan bűnözők, és válhatnak akár vezetőkké senkiházi emberek? A külföldi ágensek, kivénhedt, bukott politikusok, „eltakarításra” érett ellenlábasok felfelé, Brüsszelbe való buktatása lassan bevett gyakorlattá válik Európában, de ha már bűnözőket is el kell fogadni félmilliárdnyi választó képviselőjeként, akkor hol a határ?

 

 

 

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »