Amikor az ölelés engedélyezett a rabok számára – meglepő adatot közölt a BVOP

Amikor az ölelés engedélyezett a rabok számára – meglepő adatot közölt a BVOP

Decemberben eddig több száz hozzátartozó élt a családi beszélő lehetőségével és közel 8 ezer Skype-beszélőt bonyolítottak le a fogvatartottak – közölte a BVOP.

Az adventi időszakban már közel 10 ezer hozzátartozó köszönthette fogvatartott családtagját a börtönökben – olvasható a büntetésvégrehajtás oldalán.

A családi látogatófogadás az enyhébb vagy általános rezsimkategóriába sorolt fogvatartottak részére engedélyezhető abban az esetben, ha a látogatófogadás napja előtti 6 hónapon belül a fogvatartott fegyelmi felelősségre vonására nem került sor, és 2 éven belül nem kapott tiltott tárgy tartása miatt fegyelmi fenyítést – adnak tájékoztatást arról, hogy kiket látogathatnak meg a hozzátartozói.

A családi látogatófogadás során a testi érintés, kontaktus engedélyezett.

Hírdetés

Sőt, annak érdekében, hogy a látogatásra érkező gyerekek komfortosan érezzék magukat, börtöneinkben családi látogató helyiségeket alakítottak ki. Ezeken a helyeken játékokkal, színezőkkel foglalhatják el magukat a gyermekek és lehetőségük nyílik a szüleikkel való közös játékra is.

A személyes beszélő mellett a telekommunikációs eszközök útján történő kapcsolattartás is nagyon népszerű a fogvatartottak körében.

2023-ban már 195 281 Skype videó-hívás valósult meg, ebből 7 920 decemberben.

A közleményben megjegyzik még azt is, hogy a lelkészi szolgáltatás mellett ilyenkor kivétel nélkül minden elítélt asztalára ünnepi menü kerül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »