A spanyol ajkúaknak sem tetszik Biden bevándorlási politikája

Az Egyesült Államok déli részén élő latinók nagy része ellenzi Joe Biden elnök liberális bevándorláspolitikáját – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. A felmérés szerint 15 százalék azoknak az aránya, akik nem tudják eldönteni, melyik oldalon állnak.

Az Egyesült Államokban élő spanyol ajkúak ugyanolyan mértékben ellenzik, mint amilyenben támogatják Joe Biden elnök liberális migrációs politikáját, míg a nem egyértelmű pártválasztók kétharmada szintén ellenzi – derül ki az amerikai NPR médiahálózat megbízásából készült közvélemény-kutatásból.

A felmérés során 1309 felnőttet kérdeztek arról, hogy „helyeslik-e vagy sem, ahogyan Biden elnök kezeli a bevándorlást”. A válaszadók 33 százaléka támogatta Biden bevándorlási politikáját, míg 54 százalékuk nem – derül ki a Marist március 22. és 25. között elvégzett közvélemény-kutatásából.

Hírdetés

A bizonytalan szavazók, vagyis a kérdést eldöntő függetlenek (nem egyértelmű pártválasztók) közül mindössze 27 százaléknyian helyeslik Biden politikáját, míg 53 százalékuk nem ért egyet azzal. Az eredményről beszámoló Breitbart hírportál szerint ez utóbbi szám valószínűleg romlani fog Biden szempontjából, a függetlenek 21 százaléka ugyanis továbbra is bizonytalan.

A közvélemény-kutatás szerint az USA déli államaiban élő kubai, mexikói, Costa Rica-i és egyéb származású bevándorlók 43 százaléka helyesli, 43 százaléka nem helyesli, 15 százalékuk pedig bizonytalan a választ illetően.

John Hostettler, a republikánusok egyik texasi képviselője szerint 2020-ban „jelentős elmozdulást tapasztaltunk több (többségében latinok által lakott) határmegyében Trump irányába”. A szenátor hozzátette, hogy a latinók elégedetlensége várhatóan fokozódni fog, miután Biden migránsok tízezrei előtt tervezi megnyitni az Egyesült Államok és Mexikó közötti határt.

Alig nyolc héttel a beiktatása után Biden bevándorláspolitikája 4 százalékponttal alacsonyabb támogatással bír, mint Donald Trump korábbi elnöké a második hivatalban töltött évben – állapítja meg a felmérés. Mindez annak ellenére, hogy a liberális média rendkívül kedvező fényben tünteti fel Bident és intézkedéseit, miközben a korábbi években következetesen és folyamatosan támadta Trump politikáját.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »