A Nyíregyházi Egyházmegye áramfejlesztőket adományozott a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegyének

A Nyíregyházi Egyházmegye áramfejlesztőket adományozott a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegyének

Február 13-án a Nyíregyházi Egyházmegye áramfejlesztőket adományozott a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye számára. Az adományt Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök adta át Ungváron Luscsák Nílus püspöknek, munkácsi apostoli kormányzónak.

A Nyíregyházi Egyházmegye a kezdetektől segíti a háború sújtotta Ukrajnában élő testvéreket mindazzal, amire csak szükségük lehet az ott maradtaknak. Mindemellett segíti az otthonukat elhagyó menekülteket is. A Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye megkeresésére is azonnal reagált.

Az állam csupán bizonytalan időbeosztással és csökkentett óraszámban biztosít áramot, így az egyik legszükségesebb eszköz az ott élők számára a mindennapokhoz a mobil generátor.

A Nyíregyházi Egyházmegye az áramkimaradások kompenzálására tíz, egyenként 5,5 kilowattos aggregátort (hat kézzel behúzhatót és négy automatát) adott át Ungváron a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye szemináriumánál, hogy az egyházmegye papjai és hívei életét megkönnyítsék.

Hírdetés

A településeken nincs közvilágítás, késő délután sok ház ablaka borul sötétségbe, gyertyafény sem mutatja a lakók jelenlétét. A kisebb boltok előtt pedig áramfejlesztők berregnek, jellegzetes atmoszférát teremtve – mondta el Szocska A. Ábel a benyomásait a sokadik Ukrajnában tett látogatása után.

Az ungvári görögkatolikus szemináriumban épp egy konferencia zajlott, ahol a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye szerzetesei találkoztak.

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »