A lengyel gazdák sertéstrágyával locsolják a határsávot, hogy távol tartsák az illegálisokat

A lengyel gazdák sertéstrágyával locsolják a határsávot, hogy távol tartsák az illegálisokat

A Tömeges Összlengyel Gazdatüntetés nevű szervezet tagjai több tonna sertéstrágyát fognak kiönteni a keleti határ legveszélyesebb szakaszain, hogy megállítsák az illegális migránsokat – jelentette be az akció egyik szervezője a Wirtualna Polska lengyel internetes portálnak nyilatkozva.

"Elkezdjük a lengyel-fehérorosz határon lévő határsávot sertéstrágyával locsolni. Így fejezzük ki szolidaritásunkat a rendvédelmi szerveinkkel. Megmutatjuk a hatóságoknak, hogyan kell megvédeni a területünket" – idézte az oldal a nyilatkozót kedden.

"Számítunk arra, hogy az illegális migránsok nem fogják átlépni ezt a sávot, ha követik hitük előírásait" – mondta egy másik gazda.

A tiltakozók emlékeztettek arra, hogy az eddigi statisztikák tanúsága szerint az illegális migránsok többsége az iszlám vallás híve, ennek törvényei szerint pedig a sertés tisztátalan állatnak számít.

Hírdetés

Polish farmers are spreading pig manure along the border with Belarus in the hope that it will scare away "illegal immigrants from Muslim countries."

"We expect that if we spill pig manure, migrants will not pass through this strip, since this does not correspond to their… pic.twitter.com/yDodJchtxj

— Clash Report (@clashreport) June 18, 2024

A lengyel belügyminisztérium június 13-án életbe léptetett rendelete szerint a fehérorosz határon ütközőövezetet hoznak létre. Hossza 60,67 km, szélessége 200 métertől 2 kilométerig terjed. Az övezeten belül 27 településen vezették be a területen belüli közlekedés és a tartózkodás korlátozását. Az övezetet 90 napra hozták létre, de a korlátozó intézkedések meghosszabbíthatók.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »