Nyolcadik alkalommal szervezik meg a Felvidéki Vágtát Dunaszerdahelyen

Nyolcadik alkalommal szervezik meg a Felvidéki Vágtát Dunaszerdahelyen

2024. július 6-án tartják a Nemzeti Vágta előfutamát Sikabonyban. Idén több újdonsággal is készülnek a szervezők, a belépés pedig ingyenes. Mutatjuk a részleteket!

Ismét lovas futamokat láthatnak az érdeklődők Csallóköz szívében. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő eseménysorozatot  Dunaszerdahely Város Önkormányzata szervezi. Hájos Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Vágta valójában egy hagyományokra épülő lovas ünnep, amely a tradíciók megtartását és a lovaglás népszerűsítését szolgálja. Ezt bizonyítja az is, hogy idén az eddigiekhez képest több település lovasai is beneveztek a versenyre.

Bóna Zsuzsanna, a BONS Promotion Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Vágta nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok kedvét is meghozza a lovassport űzéséhez.

Még mindig lehet jelentkezni!

Ezidáig huszonkét település nevezett be a versenyre, viszont hétvégéig, azaz június végéig még lehet jelentkezni. A verseny ezúttal is a sikabonyi reptéren előkészített lovaspályán lesz.

A futamokon újfent képviselteti magát Nyárasd, Királyrév, Sókszelőce, Nyékvárkony, Tallós, Feketenyék és Somorja is. Patonyrét és Nagyabony községek viszont először neveztek be a Vágtára.

Hírdetés

A verseny három kategóriában kerül megrendezésre:

Újdonságok sora

A Huszárgyerek Vágta mellett több újdonságot is bevezettek a rendezvény programjai közé. A legkisebbek örömére ilyen lesz a Brandnyúl minidisco, amelynek ötlete épp a célközönségtől, maguktól a gyerekektől származik. Idén a Nemzeti Lovas Színház előadásában operett- és musicalslágerek is hallhatóak lesznek, méghozzá lóhátról.

Értelemszerűen lovas programok is várhatóak. Ilyen például a westernshow és a marhaterelés. Ezentúl a lovas és gyalogos harcmodor-bemutatót is megtekinthetnek majd az érdeklődők. A hagyományokhoz híven többek között várhatóak még kézművesek udvara, sőt gasztronómiai fesztivál is.

Az este folyamán nagykoncertet ad a NOX együttes, akit DR BRS követ.

Bóna Zsuzsanna hangsúlyozta, a programösszeállítás során idén is arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja a kedvére való műsorszámot, elfoglaltságot.

A rendezők mindenkit szeretettel várnak az eseményre.

Körkép.sk/Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »