A legnagyobb kormánypárt gazdasági minisztert keres

A legnagyobb kormánypárt gazdasági minisztert keres

Az Egyszerű Emberek (OĽaNO) közösségi oldalán „Gazdasági miniszter kerestetik” címmel jelent meg egy bejegyzés csütörtök délután, amelyben Richard Sulík tárcavezetőt bírálják.

Az SaS politikusa ugyanis ezek szerint utoljára 2020.december 16-án vett részt a kormány ülésén. A párt bejegyzésében, amely alatt megtalálható a kormányfő hasonló témájú egy órával korábbi posztja is, azt is világossá teszi, Sulík a világ bármely pontjáról be tudott volna kapcsolódni a kormány ülésébe, mert erre megvan a műszaki háttér és telefonon segítséget is kérhetett volna, ha problémája adódik.

Hírdetés

Egyúttal megjegyzik, a kórházi ápolásra szoruló Ján Mičovský vagy a tüdőgyuladástól szenvedő Jaroslav Naď is online jelen voltak, miközben koronavírussal küzdöttek. Végül megemlítik, ma megérkezik a kormány által hét hete várt tesztek 16 százaléka, amelyet a gazdasági miniszternek kellett volna biztosítania.

Igor Matovič ennél sokkal élesebben fogalmazott a pártja által is megosztott posztban. Ő felsorolta a későn érkező tesztek következményét. „Katasztrófa a kórházakban. Halottak ezrei…, de a miniszter úrnak teljes egyre megy, már sorozatban a negyedik kormányülésről hiányzik december 16-a óta.”

Úgy tűnik, a kormányon belüli ellentétek egyre éleződnek, Richard Sulík azóta válaszolt is, hogy Pozsonyban tartózkodik és a tesztek megérkeztek, amelyet jövő héten újabbak követnek. Kirándulásának témájára reagálva megjegyezte, családjával külföldön voltak az érvényes szabályokat betartva, s csapata helyettesítette őt. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »