A közoktatási dolgozók konferenciáját tartották meg Beregszászban

A közoktatási dolgozók konferenciáját tartották meg Beregszászban

Beregszászban augusztus 30-án megtartották a közoktatási dolgozók hagyományos konferenciáját.

Az eseményen összegezésre került az elmúlt tanév eredményei – tudatta Babják Zoltán közösségi oldalán.

megtudhattuk, hogy az elmúlt tanév sajátosságairól, statisztikai adatairól Babják Edit számolt be részletesen.

Az oktatási és művelődési főosztály vezetője tájékoztatott arról, hogy a decentralizációs reform nyomán bővült az oktatási intézmények hálózata közösségünkben, illetve a jogszabályoknak megfelelően sor került ennek optimalizálásra.

Babják Edit aláhúzta, hogy jelenleg intenzív oltási kampány zajlik az oktatási dolgozók körében.

A Beregszászi kistérségben eddig 66 százalékuk kapta meg a védőoltást.

A beszámolóban emellett szó esett a tanintézetekben zajló étkeztetést szabályozó törvényi előírások változásáról, illetve a végzősök külső független értékelésen (ZNO) elért eredményeinek összegzéséről is – közölte a polgármester.

Hírdetés

Babják Zoltán kitért arra is, hogy a konferencián a szakmai tevékenysége során elért kiváló eredményekért az oktatási és művelődési főosztály díszoklevelét vehette át Natália Szlivka, a Potusnyak Líceum tanára, Pécsi Dezső, a Mezővári II. Rákóczi Ferenc Líceum tanára, Sirokai Marianna Ágnes, a Jánosi Mókuska Óvoda vezetője, Sebi Attila, az Oroszi Líceum volt igazgatója, Viktória Ivanis, a Sevcsenko Líceum tanára.

Emellett a főosztály köszönőlevelét vehette át Nagyija Lovha alpolgármester.

A résztvevőkhöz szólva városunk első embere rámutatott, hogy a Beregszászi kistérségünkben, akárcsak az összes többi kistérségben lezajlott az úgynevezett optimalizálás. A reformnak megfelelően megvannak ennek a pontos gazdasági és gyakorlati indokai. Ugyanakkor aláhúzta, hogy lehetőséget kínálnak fel az oktatási ágazatban való további munkára minden, a tanintézetek optimalizálása miatt érintett pedagógusnak.

Nagyban befolyásolta a megszokott, normális oktatási-nevelési folyamatot a COVID-19 miatt elrendelt karantén is, ami rugalmasságot, türelmet, illetve a helyzet bonyolultságának megértését követelte meg mindannyiunktól – emelte ki Babják Zoltán.

„Eközben — az iskolai távoktatás, illetve az óvodák bezárása ellenére — maximálisan megőriztük a munkabért pedagógusaink számára” – tette hozzá.

Reményét fejezte ki aziránt, hogy a vakcinálási kampánynak köszönhetően nem kell majd olyan hosszú szüneteket tartani a jelenléti oktatásban,

hiszen minőséges, használható tudást, ismereteket kell szerezniük gyermekeinknek.

Babják Zoltán sikeres új tanévet, jó egészséget, erőt, türelmet, békét kívánt minden közoktatási dolgozónak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »