A kormány nyilvánosságra hozza a hétfői kormányülésen elhangzottak egy részét

A kormány nyilvánosságra hozza a hétfői kormányülésen elhangzottak egy részét

A kormány közzétesz egy hangfelvételt a hétfői kormányülés egy részéről. A felvétel az országos koronavírus-teszteléssel kapcsolatban elhangzottakat rögzíti. A vonatkozó javaslatot utólag adták hozzá a szerdai kormányülés napirendi pontjaihoz.

A hétfői, 65. kormányülésről készült hangfelvétel egy részének közzétételét Jaroslav Naď védelmi miniszter indítványozta.

Hírdetés

„Ez már több alkalommal előfordult. A kormányülésen elhangzott valami, amit aztán Sulík máshogy tálalt a médiának” – mondta Naď, hozzátéve, unja már ezt a magatartást. Matovič a hétfői ülés után bejelentette: Szlovákiában két héten belül újabb országos tesztelésre kerül sor. A tömeges szűrővizsgálatot addig fogják ismételni, amíg a fertőzöttség értéke nem csökken 0,5 százalék alá. A kijárási tilalom alól csak az kaphatna kivételt, aki negatív teszteredménnyel rendelkezik.

A kormányfő azt állította, hogy Sulík a hétfői kormányülésen nem kérdőjelezett meg egyetlen számot vagy grafikont sem.

Matovič erre szerdán úgy reagált, hogy Sulík „sajátos módon kezeli az igazságot”. Hozzátette: egyszer és mindenkorra véget kell vetni ennek, mert így nem lehet rendesen működni.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »