A fiatalok elektromos autókat szeretnének, de nem engedhetik meg

A fiatalok elektromos autókat szeretnének, de nem engedhetik meg Balaskó Réka2024. 09. 30., h – 11:54

A 25 év alatti fiatalok autóvásárlásának száma minden évben a nyári szünet előtt, majd ősszel emelkedik a legnagyobb mértékben.

A fiatalabb generáció környezettudatosabb és nagyobb mértékben használja a tömegközlekedést, mégis jelentős kategóriát alkotnak az autózás szerelmeseinek körében. Az AAA Autónál a főiskolát végzettek és a 25 év alatti fiatal felnőttek teszik ki az idén használt járművet vásárló ügyfelek alig több mint öt százalékát. Ők a felszerelt autókat részesítik előnyben. A vezető márka a Škoda az Octavia és a Fabia modellekkel, a harmadik helyen a Volkswagen Golf áll.

Hírdetés

„A mai fiatalabb generáció egyrészt igyekszik „zöldebb”, tehát környezetbarátabb lenni, ugyanakkor független és mobilis akar lenni. És bár a fiatalokat vonzzák az elektromos autók, nem engedhetik meg maguknak, ezért inkább belső égésű motorral hajtott autókat vásárolnak. A huszonöt év alatti fiatalok több mint fele dízelautót választ, részben az alacsonyabb üzemeltetési költségek miatt. A károsanyag-kibocsátás nem igazán érdekli őket, ebben a korban az ár a döntő számukra” – mondta Karolína Topolová, az AAA Auto nemzetközi márkakereskedői hálózatát üzemeltető AURES Holdings társ-vezérigazgatója.

„Hagyományosan a fiatalok részéről a legnagyobb keresletre a következő hónapban számítunk, amikor főként az egyetemi hallgatók visszatérnek az iskolapadba, és így a tanulmányaik alatt mobilisnak kell lenniük. Annak ellenére, hogy a többség még mindig a legolcsóbb autókat vásárolja négyezer euróig, a nyolcezer és 12 ezer euró közötti árkategóriájú autók értékesítése nagyobb ütemben nő, 15 százalékkal több vásárló vásárolja őket az előző évhez képest” – tette hozzá Karolína Topolová.

(trend)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »