A darts nem csupán egy kocsmai sport – VIDEÓ

A darts nem csupán egy kocsmai sport – VIDEÓ

A darts az utóbbi években kocsmasportból egy igazán népszerű és szórakoztató sportággá nőtte ki magát, amelynek népszerűsége minden bizonnyal az egyszerűségében is rejlik. Rajongói bázisa immár a Csallóközben is gyarapodik, a Dunaszerdahelyi Darts Club igencsak gazdag taglétszámmal büszkélkedhet, s aktív klubéletet folytat.

A darts egy mentális szempontból is komoly kihívást jelentő ügyességi játék, melynek célja a versenyszabályban meghatározott számú leget nyerni.

Hírdetés

Egy leg 501 pontról indul, a játékos által dobott pontot pedig mindig kivonják a maradék pontjaiból. A leget az nyeri meg, aki először éri el a 0 pontot úgy, hogy az utolsó dobás dupla szektort talál.

Bugár Sándor,a Dunaszerdahelyi Darts Club társalapítója szerint a darts egy szellemi játék, ahol a játékosnak mindig nyugodtnak kell maradnia, le kell győznie önmagát és ehhez az akaraterő, a mentális egészség fejlesztése, szinten tartása létfontosságú. A koncentráció elengedhetetlen minden játékosnak, de ugyanolyan rendszerességgel és fáradtságot nem kímélve kell gyakorolni a dobást, a célzást és a számolást is.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »