LF UK: Kotlár véleménye ellentétes a bizonyítékokon alapuló orvostudománnyal

LF UK: Kotlár véleménye ellentétes a bizonyítékokon alapuló orvostudománnyal

LF UK: Kotlár véleménye ellentétes a bizonyítékokon alapuló orvostudománnyal Mészáros Richárd2024. 10. 04., p – 20:34

Peter Kotlár, a Covid-19 járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztos véleménye szöges ellentétben áll a bizonyítékokon alapuló orvostudománnyal – hívta fel a figyelmet a pozsonyi Comenius Egyetem Orvosi Karának vezetősége, és arra szólított fel, hogy a bizonyítékokon alapuló orvostudományra támaszkodjanak minden olyan döntéshozatali folyamat során, amely hatással lehet a lakosság életére és egészségére.

Hírdetés

„A döntéshozatal kutatási eredményeken és szakértői konszenzuson alapul az orvostudományban. Peter Kotlár véleménye szöges ellentétben áll ezzel az megközelítéssel. A SARS-COV-2 fertőzés kezelése során alkalmazott intézkedéseket és eljárásokat megkérdőjelező kijelentései nincsenek összhangban sem a nemzetközi tudományos ismeretekkel, sem a Covid-19-járvány kezelése során megszerzett klinikai szakértői tapasztalatainkkal” – áll a közleményben.

Az LF UK rendkívül veszélyesnek tartja azokat a megfogalmazásokat, amelyek arra ösztönzik az embereket, hogy megkérdőjelezzék a Covid-19-oltással, és a kezeléssel kapcsolatos döntéseket. „Az orvosi kar a tudományos bizonyítékokon alapuló orvoslásra készíti fel a hallgatókat. Arra szólítunk fel, hogy ezt a szemléletet alkalmazzák minden olyan döntéshozatal sorén, amely hatással lehet a lakosság életére és egészségére” – tette hozzá a kar vezetése.

Kotlár beterjesztette a kormánynak a világjárvány felülvizsgálatáról szóló jelentését. Az anyagról a rendes a ülésen tárgyalnak a képviselők. Kotlár több, a vakcinák hatástalanságával és veszélyességével, illetve a Covid-19 mesterséges eredetével kapcsolatos gyanújáról is beszélt eheti sajtótájékoztatóján. Bejelentette, hogy amíg azok biztonságossága és hatékonysága be nem bizonyosodik, javasolni fogja a kormánynak például az mRNS-vakcinákkal történő oltás leállítását, valamint a nemzetközi egészségügyi előírások és a járványügyi egyezmény elutasítását. Az ellenzék bírálta és félretájékoztatásnak minősítette Kotlár kijelentéseit. A Szlovák Tudományos Akadémia Biomedikai Központja Virológiai Intézetének tudósai is aggodalmukat fejezték ki Kotlár állításai miatt. Felszólították a kormányt, hogy rendkívül körültekintően kezelje az általa beterjesztett jelentést.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »