Kenőcsöt hívtak vissza a forgalomból

Kenőcsöt hívtak vissza a forgalomból

Kivonta a forgalomból a magyar gyógyszerhatóság a Micetal 10 mg/g krém bizonyos gyártási számú tételét és elrendelte a készítmény egészségügyi szolgáltatóktól történő visszahívását. A Micetal krém helyi hatású gombaellenes szer.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elrendelte a Micetal 10 mg/g krém elnevezésű gyógyszer 288559 gyártási számú tételének kivonását a forgalomból.

Hírdetés

A krémet a patikákból is visszagyűjtik. Az indoklás szerint a lejárati idővel volt gond.

A gyógyszerhatóság határozatában olvasható indoklás szerint 2024.09.10-én, az NNGYK-hoz a gyógyszer adott gyártási számú tételére vonatkozó feltételezett minőségi hiba bejelentés érkezett egy ügyféltől – idézi a hatóság közleményét a Pénzcentrum.

A bejelentés szerint a gyártó jelezte, hogy a gyógyszer egyik külső vizsgálatakor problémát állapítottak meg (carbinol mennyisége határértéken túl), egyben jelezték, hogy a lejárati időt egy évvel lerövidítették. Az ügyfél zárolta a termék raktárkészletét, vevőit értesítette, továbbá felvette a kapcsolatot a gyártóval, hogy hivatalos dokumentumot kapjon a helyzetről.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »