Kínai útja miatt támadja az ellenzék Ficót

Kínai útja miatt támadja az ellenzék Ficót

Az SaS több parlamenten kívüli mikropárttal karöltve azért kritizálja Robert Fico kormányfőt, mert az Kínába készül, hogy beruházási lehetőségekről tárgyaljon a világ második számú hatalmával. Nem meglepő módon, az USA riválisával való találkozó ellen a parlamenten kívüli atlantista mikropártok is felemelték a szavukat, így az SaS-hez az úgynevezett Jobboldali Blokk nevű csoport is csatlakozott, Simon Zsolt Fórumával (ami már rég nem Magyar Fórum), a Dzurinda által alapított Modrí-ES-szel, valamint a volt NATO-tábornok vezette ODS-szel.

közölte Juraj Krúpa, az SaS képviselője, külpolitikai szakpolitikusa.

A Jobboldali Blokk azt követeli a kormánytól, hogy olyan határozot fogadjon el, ami megakadályozza, hogy Fico nem ír alá olyan beruházási keretszerződést, mint amivel Magyarország rendelkezik.

Hírdetés

Robert Fico várhatóan október végén, november elején látogat Kínába, ahol többek között a nagysurányi tápegységgyárról és az Ipoly folyóra tervezett erőművekről esik majd szó a tárgyalásokon.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a kínai gazdasággal való bárminemű együttműködés az amerikai gazdasági érdekeket sérti, és nem a közép-európait. Az USA Brüsszelen keresztül jelenleg is igyekszik elérni, hogy Európa az orosz gazdaság után hátat fordítson a kínai kereskedelmi kapcsolatoknak, amelyek jelenleg nagyobb volument képviselnek Európa egyes országaiban, mint az amerikaiakkal folytatott kereskedelem. A fent említett pártok felszólítása tehát közvetlenül egybecseng az amerikai érdekekkel.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »