Nem jött össze a mesterhármas Radványiéknak (FOTÓK)

Nem jött össze a mesterhármas Radványiéknak (FOTÓK)

Nem jött össze a mesterhármas Radványiéknak (FOTÓK) Orosky Tamás2024. 09. 24., k – 19:52 Aranyosmarót |

A komáromi labdarúgócsapat 2:1-es vereséget szenvedett a rózsahegyiektől a Niké Liga 4. fordulójából elhalasztott, keddi mérkőzésén Aranyosmaróton.

A komáromiak a hétvégén újabb „történelmi” jelzőt rögzíthettek a krónikában: a trencséniek ellen (2:1) megszületett az első „hazai” győzelmük az élvonalban. Ráadásul (mini)sorozatban másodszor nyertek, amire még szintén nem volt példa a Niké Ligában. Így a rózsahegyiek ellen kedd kora este a mesterhármas (is) volt a tét.

Az ellenfél egy vereség után érkezett Aranyosmarótra, de a beszámolók szerint a Slovan otthonában egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a 2:1-es vereség ellenére. 

A hétvégén történtek befolyásolták a kezdőcsapatok összetételét is: Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője nem változtatott a győztes csapaton, míg a vendégeknél bekerült Domonkos Kristóf is. A rózsahegyiek 8-asa számára pikánsnak ígérkezett az összecsapás: két és fél éve éppen a II. ligás komáromiak egyik húzóembereként igazolt az az élvonalbeli klubhoz.

A viszontlátás számára gyorsan rossz érzéssel vegyült, a komáromiak az első szögletükből gólt szereztek. Pillár fejese után utolsóként a vendégek középhátvédje, Matúš Malý ért a labdához, mielőtt az a hálóban kötött volna ki – 1:0. A 3. percben szerzett gól jót tett a lilák önbizalmának, több veszélyes akciót is vezettek. Tamás Nándor és Žák összjátéka után az érkező Špyrka centikkel maradt lea kapu elé belőtt labdáról. „Micsoda játék, gyerekek!” – kiáltotta egy érces hang a lelátóról. 

Hallatta a hangját az ezúttal 17 tagot számláló Klapka Divízió is, de azért a meccs nagyrészében a játékosok minden egyes kiáltását lehetett érteni a pályán. Sőt, a meccs előtti másodpercekben olyan síri csend honolt néhány pillanatig a ViOn arénájában, hogy a játékvezetői hármas kölcsönös pacsizására is felfigyeltünk.

Hírdetés

Az alacsony nézőszám (460) eleve borítékolható volt. Talán már meg sem kellene említenünk, hogy a KFC minden meccsét „idegenben” játssza a stadionja építése miatt. Ehhez a tényhez pedig társult a kedd kora esti időpont is – a bajnokit a 4. fordulóból halasztották el, amikor a rózsahegyiek még érintettek voltak az európai kupaküzdelmekben. „Kinek fogsz te drukkolni?” – nevetett a stadion előtt ismerősére az autójában ülve egy helybeli. Az érintett pedig széles vállvonogatás mellett elővette a klasszikus közhelyet: „A jó focinak”.

A semleges szurkolók is azt konstatálhatták a félidő derekához érve, hogy az említett kívánság egyre kevésbé valósult meg. A hátrányban levő rózsahegyiek nem igazán tudták, hogyan is szerezhetnének gólt. Komáromi oldalon volt ötlet, de a kulcspasszokba rendre hiba csúszott. A 31. percben aztán majdnem egyenlítettek a vendégek, Selecký egy fél térfélnyi szóló után a rövid sarok mellé lőtt. Kicsivel később Gomola lövését kellett védenie a KFC kapusának, Trefilnek.

Míg a félidő első felében főleg a komáromiak bal oldala volt aktív a támadásban, a másodikban a jobb – utóbbi oldalon a Diviš-Šmehyl párosnak meg kellett küzdenie a pályával is. A gyepszőnyeg már kezdés alatt tele volt szórva labdányi átmérőjű, fű nélküli kis foltokkal, az oldalvonal mellett viszont már jókora rögök is kifordultak a helyükről. Egy alkalommal Diviš külön tapsot is kapott, ahogy a rá váró gödröt is kicselezte labdavezetés közben.

Szünet után kissé felélénkült a játék, előbb hazai részről Žák, majd a vendégekéről Hladík veszélyeztetett a kapu közeléből. Ondřej Smetana már a féildőben is cserélt, az 55. percben pedig újabb kettőt változtatott: pályára lépett a dunaszerdahelyi származású Tučný Ádám is. Két percre rá pedig egyenlítettek is a vendégek, úgyszólván a semmiből: Hladík megnyert egy párharcot az oldalvonal mellett, félmagasan a hosszú sarokra tette, aholva a cserejátékos Huf érkezett ésszép mozdulattal emelt a kapuba – 1:1.

A komáromiaknak Ožvolda életerős lökete fújt ébresztőt, Radványi pedig Sliacky és Špalek beállításával próbált új impulzust adni csapatának. „Harcoljatok, harcoljatok!” – csatlakozott a B közép is a biztatáshoz. A 69. percben közel is állt a gólhoz a gárda, de Sliacky és Tamás passzai után Žák mellé gurított a kapujából már jócskán kikeveredett vendégkapussal farkasszemet nézve.

A folytatásra Németh Tamás és Tóth Gábor érkezett a KFC-be, amely Domonkos centere után egy kapufát úszott meg, egy centerezés és egy szokatlanul gyors VAR-ozást  követően a büntetőt viszont már nem. A kezezésért megtélt 11-est viszont Trefil bravúrral kaparta ki a jobb alsó sarokból – és ha a komáromiak picit határozottabbak, a kontrából többet is kihozhattak volna, mint Tamás lelátón landoló kapáslövését. 

A 78. percben általános értetlenséget kiváltó VAR-ozás következett. Egy jóval korábbi esetért (Žák faultolta Gabrielt) Očenáš játékvezető újabb büntetőt ítélt. Chrien helyett Lavrinčík állt a labda mögé, aki már nem hibázott – 1:2.

„Bárki fölordít, rögtön fújsz” – vetette a bíró szemére egy drukker, amit annyival egészítenénk ki: Očenáš bár nem hibázott nagyot, az apróbb, rossznak tűnő ítéletei kizárólag a komáromiakat sújtották.  

A lilák hajtottak az egyenlítésért, elsősorban Sliacky volt veszélyes, de az eredmény már nem változott, hiába ment előre az utolsó két szögletnél Trefil is. A rózsahegyiek 2:1-re győztek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »