Hátrányból előny! – október közepén jön a Felvidéki Vállalkozói Expo

Hátrányból előny! – október közepén jön a Felvidéki Vállalkozói Expo

A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége idén októberben szervezi meg a Felvidéki Vállalkozói Expót, melynek helyszíne a dunaszerdahelyi MOL Aréna lesz. Az Expo időpontja október 18., péntek.

A vállalkozók mindennapjainak része a siker, ugyanakkor a mélyrepülés is – egyszer fenn, egyszer lenn a piac nyújtotta lehetőségek és nehézségek függvényében. De hogyan lehet hátrányból előnyt kovácsolni, újra felemelkedni? A piaci trendekre történő gyors reakció, a jó kapcsolati tőke és a tájékozottság kulcsfontosságú lehet.

A Felvidéki Vállalkozói Expón a több mint hetven kiállító mellett érdekes előadásokkal is várjuk az érdeklődőket.

Az idei Expót a hivatalos köszöntők után Szabó László kommunikációs szakember, producer, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke előadása nyitja. Előadásában kitér arra, hogy tapasztalatai alapján a kreativitás is fontos szerepet játszik abban, hogy valaki hátrányból előnyt tudjon kovácsolni, legyen szó üzletről, művészetről vagy sportról.

A Vállalkozói Expo egyik kerekasztal-beszélgetésének témája a Felvidéken megvalósuló Rohonczy Gedeon Mentorprogram. A témát a mentorprogramok megálmodóival, vezető mentoraival és a mentoráltakkal járjuk körül.

Hírdetés

A délutáni panel egyik előadásának két főszereplője olyan vállalkozó, aki Felvidékről jutott el a nemzetközi piacra. Ivan László, a Graboplast vezérigazgatója és Besztró Szabolcs, a Billingo tulajdonosa arról mesélnek, milyen tapasztalatokat szereztek szülőföldjükön és milyen akadályokkal kellett megküzdeniük ahhoz, hogy Felvidékről a nemzetközi piacot is meghódítsák.

Az Expo másik kerekasztal-beszélgetésének témája a nők az üzleti világban. Három üzletvezető hölgy idézi fel a hátrányokat, melyekkel nőként szembesültek a vállalkozásaik vezetésében, amiket adott esetben előnyükre tudtak fordítani.

Az idei Expót Esterházy Mátyás futballmenedzser előadása zárja, aki olyan futballtehetségek karrierépítését igazgatja, mint Szoboszlai Dominik, Schäfer András vagy Bolla Bendegúz. A velük való közös munka során megtapasztalt kihívásokról és lehetőségekről is hallhatunk a záróelőadáson.

Az esemény mindenki számára nyilvános és ingyenes.

A részletek az esemény linkjén is megtekinthetők, valamint még több információ a weboldalunkon olvasható ITT.

A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit október 18-án Dunaszerdahelyen a Mol Arénában!

(Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »