Magyarország globális sportnagyhatalom

Magyarország  globális sportnagyhatalom

„Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom, a világ 95. legnagyobb népességű országaként tizennegyedikek lettünk az olimpia éremtáblázatán” – írta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán tegnap.

A miniszter bejegyzésében emlékeztetett: vasárnap véget ért a párizsi olimpia, amely alapvetően meghatározta az elmúlt két és fél hetünket, mert „naponta izgultunk a magyar sportolókért, és együtt örültünk vagy éppen szomorkodtunk, bosszankodtunk velük”. Az elmúlt két és fél hétnek számos tapasztalata és tanulsága volt. „Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom” – írta, megjegyezve, az éremtáblázaton Magyarország a világ 95. legnagyobb népességű országaként tizennegyedik lett, európai összevetésben hatodik, Közép-Európában utcahosszal első. „Nálunk sokkal nagyobb, népesebb, gazdagabb és erősebb országok is csak bottal üthetik a nyomunkat” – jegyezte meg.

Hírdetés

Szijjártó Péter szerint az olimpiai éremtáblázat első 10–12 helye „általában ki van bérelve a világ legnagyobb és legerősebb országai számára”, „mindig itt van az összes G7-es, Kína, Korea, Ausztrália – s persze az oroszok, ha indulhatnak”. „Az igazi verseny innen indul, s ennek a versenynek mi idén is az élén végeztünk Új-Zéland, Üzbegisztán és Spanyolország társaságában.” Mint írta, összesen 15 ország volt képes legalább öt aranyat nyerni, „köztük mi, magyarok”. „Dicsőség minden szinten” – jegyezte meg, és megköszönte a sportolóknak és a felkészülésüket segítő szakembereknek, hogy újfent „dicsőséget hoztak Magyarországnak”.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »