Már most is kaphat új típusú rendszertáblát, csak egy apró lépést kell megtennie

Már most is kaphat új típusú rendszertáblát, csak egy apró lépést kell megtennie

Napról napra egyre több új típusú rendszámmal közlekedő gépjárművet látni Szlovákia útjain. Bár a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint van még elég eredeti rendszámtábla raktáron, már újat is igényelhet. Elegendő ehhez kitölteni egy kérvényt a minisztérium honlapján, és a futár házhoz viszi az új típusú rendszámtáblát.

Az új típusú rendszámtáblák megjelenése után a reakciók eltérőek voltak, egyeseknek jobban tetszettek, mint a jelenlegiek, másoknak kevésbé, tény viszont, hogy hamarosan ez lesz a valóság a szlovákiai utakon, írja a topky.sk portál.

Korábban már tájékoztattunk arról, hogyan zajlik majd az új rendszámtáblák kiadása, mint ahogyan arról is, hogy a készletek kimerüléséig a jelenlegi típusú rendszámtáblákat adják még ki a kérelmezőknek, amelyekből még néhány hónapra elegendő van raktáron.

Hírdetés

A jelenlegi rendszámtáblákat az eredeti terv szerint addig adjuk ki, amíg a készletek el nem fogynak az előző külső cseh beszállítótól”

– erősítette meg a belügyminisztérium az információt. „Ha azonban a jármű tulajdonosa vagy üzemeltetője új kivitelezésű rendszertáblát kér, azt lehetővé tesszük számára. Ebben az esetben azonban nem kapja meg azonnal a rendszámtáblákat a jármű regisztrációjakor, meg kell várnia, amíg a futár kézbesíti neki azt, mivel az új rendszámtáblák megrendelése a belügyminisztérium besztercebányai logisztikai központján keresztül történik.

A tárca közleményében azt írja, hogy az első ügyfelek már megkapták az új típusú rendszámtáblákat, naponta mintegy 400 új kérelmet dolgoznak fel

az új típusú rendszámtábla kiadására. Felhívják a figyelmet arra is, hogy az új típusú rendszámtáblákat azok is megkapják, akik a gépjármű tulajdonosváltozásának kérelmezésekor, illetve a rendszámtábla cseréje során az elektronikus szolgáltatásokat veszik igénybe. Így az utakon ezentúl gyakrabban találkozunk majd az új rendszámtáblákkal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »