Több mint 50 ezer kiskorú migránsnak nincs nyoma Európában

Több mint 50 ezer kiskorú migránsnak nincs nyoma Európában

Legalább 51 ezer kiskorú menekült, aki 2021 és 2023 között érkezett a kontinensre, eltűnt Európában – jelentette kedden az ARD német közszolgálati televízió a Lost in Europe (Elveszett Európában) nevű újságírói hálózatra hivatkozva.

A jelentés szerint a kiskorú menekültek száma az elmúlt években meredeken emelkedett, és 2020-ig átlagosan több mint 18 ezren voltak.

Összesen 51 433 migráns kiskorút számoltak össze, akik 2021 és 2023 között az egyes országokban elvesztették a kapcsolatot a hatóságokkal.

A külföldről eltűnt kiskorúak gyakran a bűnözői alvilág vagy a kizsákmányolók áldozatai”

– mondta Carla Garlatti, az olasz gyermekvédelmi ügynökség munkatársa az ANSA-nak.

Hírdetés

Az egyik kiskorú lányok számára fenntartott központban azt mondták nekünk, hogy minden este eltűnik egy-két fiatal lány, és hogy gyakran autók parkolnak az ajtó előtt, amelyekben olyan emberek ülnek, akik munkát kínálnak a lányoknak”

– tette hozzá.

A hatóságok szeme elől eltűnt kiskorú menekültek tényleges száma jóval magasabb: a megkérdezett 31 országból csak 15-ben válaszoltak a hatóságok az újságírók kérdéseire.

Az Európai Uniónak még nincsenek egységes szabályai a kiskorú migránsokkal kapcsolatos nyilvántartásra és információcserére. Ez az egyik oka annak, hogy Ylva Johansson belügyi biztos nem tudta megerősíteni az újságírók információit.

– mondta az rbb24 televíziónak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »