Egyenes járat indul Pozsonyból Mexikóba

Egyenes járat indul Pozsonyból Mexikóba

A szlovákiai polgároknak már nem kell csak a bécsi repülőteret igénybe venniük egzotikus kalandjaikhoz. Az elkövetkező téli szezonban ugyanis a pozsonyi M. R. Štefánik repülőtérről nemcsak Kubába, a Dominikai Köztársaságba vagy Vietnamba, hanem Mexikóba is lehet repülni.

Marcel Siekel, a Der Touristik SK igazgatója szerint a tavalyi szezon rendkívül sikeres volt: „Több mint 14 000 szlovákiai polgárt üdültettünk az egzotikumba, 90-95 százalékos kihasználtsággal. Az olyan úti célok, mint a Dominikai Köztársaság, Kuba vagy Vietnam rendkívül sikeresek és népszerűek voltak ügyfeleink körében, és az emberek elégedettek voltak. Ez a legfontosabb számunkra“ – mondta.

Mint folytatta, Vietnam (Phu Quoc) és a Dominikai Köztársaság (Punta Cana) idén is a kínálatban marad azon desztinációk közül, ahová tavaly ősz óta repülnek járatok. Lesznek járatok Kubába is, de egy másik területre, mégpedig Holguinba.

„A legnagyobb újdonság a mexikói Cancún lesz a Yucatán-félszigeten” – mondta.

Hírdetés

Az említett járatok mindegyike azonban alapvető változáson megy keresztül, közvetlen járatokká módosítják őket, ami azt jelenti, hogy az utasoknak már nem lesz köztes átszállásuk Prágában.

 „Ez annak köszönhető, hogy a repülőtér engedélyt adott az A330-as repülőgépek le- és felszállására. A vezetőség látta, hogy nem szeretnénk Prágán keresztül repülni, mert az nem volt kényelmes az ügyfeleknek. Ami az árakat illeti, átlagosan 3-4 százalékkal drágultak, ami összefügg az üzemanyag- és a repülőjegyek világpiaci árával”

– tette hozzá Siekel.

Pozsonyból heti rendszerességgel indulnak járatok Kubába és a Dominikai Köztársaságba, Mexikóba és Vietnamba.

Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »