Rendőrségi és alvilági fogócska

Rendőrségi és alvilági fogócska

Kedd reggel a belügyminisztérium felügyelete őrizetbe vette Dömötör Csabát, aki az alvilági Takáč csoport tagjaként tanúvallomást tett az Isten malmai, a Júdás, a Tisztítótűz és egyéb ügyekben, amelyben a korábbi speciális ügyészt, Dušan Kováčikot is meggyanúsították.

Dömötört hamis tanúzással és az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolják. Azt, hogy korábban nem mondott igazat, azzal indokolta, hogy valakik befolyásolták őt, de azok nem rendőrök voltak. Egyelőre többet nem volt hajlandó elárulni

Hírdetés

A pozsonyi III. járásbíróság bírónője péntek este elrendelte a fogságba helyezését, azzal a céllal, hogy megakadályozzák a további tanúk befolyásolását és a bűncselekmények folytatását.

A belügyminisztérium felügyelete éppen azt vizsgálja, vajon nem manipulálták-e azokat a tanúvallomásokat, amelyek az utóbbi hónapok nagy ügyeivel kapcsolatosak. Ennek ideiglenesen megbízott igazgatója, Peter Scholtz csütörtökön felfüggesztette Santusovát, aki szokatlan módon a szobránci határőrséget és idegenrendészetet kérte fel az akció lebonyolítására. Hogy ez szabályos volt-e, most vizsgálják, viszont Santusová csoportja tovább tevékenykedhet.

Közben olyan hírek is elterjedtek, hogy Ján Čurilla nyomozót, Peter Kysel és Ondrej Repa ügyészt, valamint Ľudovít Makó a Bernard Slobodník együttműködő tanúkat is le akarják tartóztani, de felmerült Daniel Lipšic  speciális ügyész neve is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »