Szlovákia újabb perrel néz szembe az Európai Bizottság részéről az előző kormányok mulasztásai miatt

Szlovákia újabb perrel néz szembe az Európai Bizottság részéről az előző kormányok mulasztásai miatt

Az Európai Bizottság az Európai Unió Bíróságán pert indít Szlovákia ellen több ügyben is.  

Erről Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter tájékoztatott, és elmondta, hogy az általa vezetett minisztérium folyamatosan kapcsolatban áll az uniós intézményekkel annak érdekében, hogy a helyzet sürgősen megoldódjon.

Mint megjegyezte, ez a kereset újabb példája Budajék, Kičovék, de egyszersmind Matovič és Heger kormánya hozzá nem értésének és inkompetenciájának.

Szlovákiának ugyanis 2021. december 22-ig aktualizálnia kellett volna az árvízkockázat-kezelési terveket. A kormány azonban nem fogadta el a menedzsment által kidolgozott dokumentumokat.

Ráadásul Budajék és Kičovék a szó szoros értelmében megtizedelték a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalatot, amely az árvízkockázat-kezelési tervek felülvizsgálatáért és aktualizálásáért. felelős.

Hírdetés

Most a fel kell zárkóznunk és mindent meg kell tennünk, hogy teljesítsük a kötelezettségeinket”

– mondta Taraba.

A környezetvédelmi minisztérium jelenlegi vezetése megteszi a szükséges intézkedéseket a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) működésének stabilizálása érdekében.

Ez egy stratégiai dokumentum, amely jelenleg EIA-eljárás alatt áll. A stratégiai dokumentum végleges jóváhagyását a minisztérium előreláthatóan a következő hónapokban végzi el.

Az EK indítványa nem tartalmaz pénzügyi szankciókra vonatkozó javaslatokat. Az Európai Bíróság csak a határidő betartására vonatkozó kötelezettség teljesítését vizsgálja.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »