22 útszakaszt újítanak fel a Dél-Dunántúlon

22 útszakaszt újítanak fel a Dél-Dunántúlon

Összesen 57 kilométernyi szakaszon lesz új burkolat.

Több mint 57 kilométernyi mellékút újul meg 22 útszakaszon a Dél-Dunántúlon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Hírdetés

A társaság 7 támogatási szerződés keretében valósítja meg a beruházásokat, amelyre bruttó 15,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A program során négy és öt számjegyű utak újulnak meg a dél-dunántúli régióban. A projekt részeként egyebek közt megújul az 5712-es jelű Siklós–Drávaszabolcs összekötő út mintegy 2,7 kilométeres szakaszon.

A munkálatok végeztével javul a forgalombiztonság és az utak szolgáltatási színvonala a térségben – írták.

A térség leromlott állapotú útszakaszait korszerűsítő projektek megkönnyítik a helyi munkahelyek megközelítését, tehát a gazdaságfejlesztést is ösztönzik – olvasható a pályázati honlapon, amely szerint a TOP Plusz az országon belüli egyenlőtlenségek csökkentésére, a fejletlenebb térségek fejlesztésére összpontosít. A program teljes, 5248,8 millió eurós (csaknem 2 ezer milliárd forint) forráskeretének 83 százalékát az EU, 17 százalékát a magyar költségvetés fedezi – tették hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »