Technikai kémközpont kiberbiztonsági tanácskozása

Idén 9. alkalommal szervezte meg Budapesten a Cybersec Kiberbiztonsági Konferenciát a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. A 2024. szeptember 23-án tartott rendezvényt a „Szabályok megfelelés, tudatosság” mottója kísérte végig.

A vezető iparági szereplők, illetve a témában jártas szakértők, tisztviselők részvételével lebonyolított eseményen a törvényi szabályozás, a kritikus infrastruktúrák védelme, valamint a tudatosítás és megfelelés kaptak kiemelt figyelmet. Az esemény fórumot biztosított a kiberbiztonság legfrissebb kihívásainak és megoldásainak megvitatására, segítette az új kapcsolatok építését a jövőbeli együttműködés érdekében.

Hírdetés

A konferencián számos neves szakértő tartott előadást, emellett interaktív workshopok, kerekasztal-beszélgetések is helyet kaptak, amelyek során főként a kiberbiztonsági szabályozások aktuális helyzete és a NIS2 irányelv hatásai kerültek terítékre. Az állami és magánszféra szakértői megvitatták a kritikus infrastruktúrák védelmét és a szabályozások gyakorlati alkalmazhatóságát, továbbá kifejtették a megfelelés kérdéseit, különös tekintettel a megújult kiberbiztonsági követelményeket tartalmazó 7/2024 MK rendeletre, valamint az OT rendszerek NIS2 megfelelésére.

A résztvevők a nap folyamán nagy hangsúlyt fektettek a kiberbiztonsági tudatosság növelésére is, megvitatták a kutatás-fejlesztési projektek társadalmi hasznosságát és a KiberPajzs program eredményeiről is beszámoltak.

Kiadó: Nemzetbiztonsági Szakszolgálat


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »