107 éves a világ legidősebb egypetéjű ikerpárja

107 éves a világ legidősebb egypetéjű ikerpárja

A Guiness Rekordok Könyvének bizottsága két japán nővért nyilvánított a legidősebb élő egypetéjű ikerpárnak – számol be róla a National Geopraphic. A 107 éves Szumijama Umeno és Kodama Koume 1913. november 5-én születtek. A rekordot egy japán nemzeti ünnepen, az idősek iránti tisztelet napján jelentették be.

Az ikrek, egy 11 gyermekes család, harmadik illetve negyedik gyermekeként jöttek a világra a Sódo-szigeten. A lányok az általános iskola után különváltak, Kodama szobalányként a Kjúsú szigetén fekvő Óitába került, ahol később meg is házasodott. Szumijama ezzel szemben családjukkal maradt.

A testvérek szerint nem volt könnyű gyermekkoruk, mivel Japánban előítéletesek az ikrekkel szemben. Kodama és Szumijama egészen 70 éves korukig ritkán találkoztak, ekkor kezdtek el közös zarándoklatokra menni Sikoku szigetének templomaihoz.

Hírdetés

Az ikrek szeptember 1-én 107 évesek és 300 naposak voltak, ezzel új csúcsot állítottak fel. A korábbi rekorderek a szintén japán Narita Kin és Kanie Gin voltak 107 évvel 175 nappal. Kodama és Szumijama családja szerint a testvérek gyakran viccelődtek azzal, hogy tovább fognak élni, mint a Japánban nagyon tisztelt Kin és Gin.

  Pozrite si tento príspevok na Instagrame   Príspevok, ktorý zdieľa Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

Japán a világ leginkább elöregedő országa, a 125 milliós népesség mintegy 29 százaléka legalább 65 éves. A százévesnél idősebbek száma nagyjából 86 510.

National Geographic


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »