Zuhanyozz, mint a nagyapád! Indul az Öko-zuhanyozás kihívás

Zuhanyozz, mint a nagyapád! Indul az Öko-zuhanyozás kihívás

Ha kevesebb műanyaghulladékot akarunk termelni, a fürdőszoba, azon belül a tusoló a legalkalmasabb hely arra, hogy csökkentsük a flakonok mennyiségét. Mi kell a tisztálkodáshoz? A nagyapáink idejében ez még nem volt kérdés: szappan és víz! Csatlakozz hulladékmentes zuhanyozás kihívásunkhoz, próbáld ki velünk, milyen kevesebb tusfürdővel vagy környezetbarát szappannal tisztálkodni. Ha egyesületünk támogató tagja vagy szupertagja vagy, a  környezetbarát szappant akár ajándékba is kaphatod!

Ha körülnézünk a lakásban egyértelmű, hogy a műanyag flakonok egyik legnagyobb gyűjtőhelye a zuhanyozó. Sampon, hajbalzsam, tusfürdő – mindezekből akár annyi, ahány családtag. Ha fürdés vagy zuhanyozás, akkor a boltban már emeljük is le a polcról a tusfürdőt. A reklámok és a termékek színes csomagolása gondoskodik róla, hogy ne is egy ilyen legyen otthon – férfias fekete a férfiaknak, pihepuha fehér a nőknek, rózsaszín-csillámos a kislányoknak, cápás-kalózos a kisfiúknak. A műanyag flakonos tusfürdők sokak számára egyértelmű, megkerülhetetlen választásnak tűnnek, pedig remek hulladékmentes alternatívájuk van, olyan, amit szüleink, nagyszüleink még ma is használnak: a szilárd szappan.

Talán a reklámoknak tudható be az is, hogy míg zuhanyozáshoz, fürdéshez egyértelműen elterjedtebb a tusfürdő,  kézmosáshoz sokan továbbra is tömbszappant használunk. Azt, hogy mi a különbség a folyékony és a szilárd tömbszappanok között korábban itt részleteztük. Amikor megkérdeztünk Titeket, a több mint 1000 válaszadó 65%-a mondta magáról, hogy tömbszappant használ kézmosáshoz. Egyértelmű, hogy a szappan környezetvédelmi szempontból jobb választás, miért lenne ez másként, ha nem kézmosásról, hanem fürdésről, tusolásról van szó?

A tömbszappan vagy a folyékony a környezetbarát választás?

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél hiszünk abban, hogy akár egyetlen szokásunk környezetbarát újragondolásával és megváltoztatásával rengeteget tehetünk egy fenntarthatóbb világ kialakításáért. Teszteltük már követőinkkel az öko-mosást, az öko-mosogatást, öko-hajmosást és a zero waste mosogatási eszközöket is.

2021 első kihívásában fókuszban a zuhanykabin

Amellett, hogy a csomagolásmentes, szappanos tisztálkodás fenntarthatóbb, szeretnénk kideríteni, hogy mennyire fogyasztóbarát megoldás!

Hogy ezt megtudjuk, támogató tagjainkkal és közösségünkkel együtt idei első közösségi kihívásunkban a szappanos tisztálkodást teszteljük. A tesztben résztvevő tagjaink és szupertagjaink közül 20-an ajándékként kapják a termékeket, de a kihíváshoz máshogy is csatlakozhattok.

Ha részt szeretnél venni az egy hónapos Öko-zuhanyozás kihívásunkban, válassz egyet a következő vállalások közül:

1. Csökkentsd a mennyiséget!

Ha nincs kedved új terméket kipróbálni, sőt, igazából a szappanhoz sem, akkor ez a kihívás Neked való! Egyszerűen csak csökkentsd a tusfürdőd mennyiségét: ha eddig diónyit használtál, önt mogyorónyit, ha eddig ennyit, önts borsónyit a tenyeredbe!

2. Próbáld ki a szappant!

A tömbszappan környezetbarát megoldás, mivel nem műanyagflakonban, hanem leggyakrabban minimális papírcsomagolásban kapható. Szappanból ma már kapható kifejezetten öko, azaz pálmaolajmentes … változat.

Hírdetés

A kihívásban részt vevő támogató és szupertagjaink között 20 hazai márkájú tömbszappant osztunk ki a Zöldbolt jóvoltából.

Ha már tagunk vagy és jelentkeznél:

Olyan tagjaink/szupertagjaink jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy 1 hónapon át használják az általunk küldött szappant, és a 3. hét végén kitöltenek egy kérdőívet a tapasztalataikról.

Ízlésedtől függően 2 féle környezetbarát – pálmaolajmentes, állatkísérlet-mentes, hazai, hulladékmentes, vegán – szilárd szappanra jelentkezhetsz:

a.) Olivia Mangóvajas mandarin szappan – a nagybetűs NYÁR és az érett trópusi gyümölcsök illatával kényeztet, miközben bársonyos érintést kölcsönöz a bőrnek.

b.) Serafim Levendulás sheavajas szappan – A levendula illata kivételesen nyugtató és frissítő. Illóolaja a hagyományos orvoslás szerint csillapítja a fájdalmakat és hathatós segítség a kimerültség ellen. A shea vaj ápolja a száraz bőrt, és segít megőrizni annak egészségét.

A tesztelőket a jelentkező tagjaink közül sorsoljuk ki, telefonon vesszük fel a kapcsolatot a nyertesekkel.

Ha még nem vagy tagunk, de szeretnél az lenni és tesztelni:

Jelentkezz gyorsan támogató tagunknak! Támogató tagunkként meghívunk exkluzív rendezvényeinkre, ajándék termékekkel vehetsz részt további tagi tesztjeinkben. Emellett megkapod Tudatos Vásárló Kedvezménykártyádat, amellyel több mint 60 helyen kedvezményesen vásárolhatsz. A TVE-tagság egy teljes évre mindössze 3000 forint.

Itt tudsz jelentkezni tagnak/szupertagnak  >>

Ha nem vagy tagunk, de szívesen beszállnál a kihívásunkba:

Nagy örömmel várjuk jelentezésed akkor is, ha nem vagy tagunk, de velünk tartanál. Csatlakozhatsz úgy is, ha most, velünk együtt váltasz zöldebb fokozatra a tisztálkodási rutinodban, és akkor is, ha már korábban is a fent legírt megoldások egyikét használtad, és most szívesen megosztanád tapasztalataidat a Tudatos Vásárlók közösségével.

A feladatod ennyi:

1. Válassz egyet a fent leírt 2 vállalás közül (1. a tusfürdő mennyiségének csökkentése, 2. szilárd szappan).

2. Egy hónapon át csak így tisztálkodj.

3. Az egy hónap elteltével küldd vissza nekünk a tőlünk érkező kérdőívet a tapasztalataidról kitöltve.

A kihívás után a bejött eredményeket összesítjük és publikáljuk, hogy minden olvasónk megtudja, milyen lehetőségek állnak előttünk az öko-tusolás terén.

Itt tudsz jelentkezni a kihívásra ↓↓↓

(function() { var qs,js,q,s,d=document, gi=d.getElementById, ce=d.createElement, gt=d.getElementsByTagName, id=”typef_orm”, b=”https://embed.typeform.com/”; if(!gi.call(d,id)) { js=ce.call(d,”script”); js.id=id; js.src=b+”embed.js”; q=gt.call(d,”script”)[0]; q.parentNode.insertBefore(js,q) } })()

Ez a tartalom az Innovációs és Technológiai Minisztérium FV-I-20/C jelű pályázata támogatásával készült.

The post Zuhanyozz, mint a nagyapád! Indul az Öko-zuhanyozás kihívás appeared first on Tudatos Vásárló.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »