Zenei tábor Lendván

Zenei tábor Lendván

A Muravidéken teljesen újnak számító Willems-módszeren alapuló zenei tábor zajlott augusztus 7-e és 9-e között Lendván, a KKSZ helyiségeiben. A háromnapos tábor programja a hallás-, ritmus- és improvizációs érzék fejlesztésére épült.

Zenei utazásra invitálták az érdeklődő gyerekeket a „Zenélő szívek” (Glasbena srca) elnevezésű napközis táborba. A program keretében a résztvevők dalokat énekeltek a Willems-módszer segítségével, zeneterápián és zenei kvízen vettek részt, hangszerekkel ismerkedtek meg és játszottak is rajtuk, kézműveskedtek, a természetben sétáltak, és a szív dobogását is meghallgatták.

A három nap folyamán tanultakat pedig a tábor végén egy mini koncerten mutatták be a szüleiknek. Zenéltek egyenként és csoportosan, táncoltak, csengettyűk hangját különböztették meg csukott szemmel, és mindeközben legfőképpen jól érezték magukat. A táborzáró mini bemutató után szólítottuk meg az esemény egyik szakmai vezetőjét, Baša Danica lendvai zenetanárt: „Háromnapos zenei műhelyt szerveztünk, mely a Willems-módszeren alapult. A Muravidéken ez egy teljesen új dolog, hiszen csak a táborvezető társam, Sara tanulta a már említett módszert, ami egy teljesen más szemléleten alapul. A gyerekek játékokon és mozgáson keresztül tanulják a zenét, a klasszikustól teljesen eltérő módon. A zenei műhelyek mellett a gyerekek kézműves-foglalkozásokon és sétákon is részt vehettek.

Hírdetés

A természetből kis kavicsokat gyűjtöttünk, rajzoltunk, új hangszereket ismertünk meg, de készítettünk is néhányat, amiket természetesen ki is próbáltunk. Az, hogy a háromnapos tábor végén egy hatvanperces mini koncertet tudtunk adni a tanultakból, óriási siker, és azt bizonyítja, hogy a gyerekek játékon keresztül sokkal több mindenre emlékeznek, mintha egy teremben ülnének, és úgy tanulnának.” A tábor a muraszombati Harmonikások Egyesülete és a lendvai KKSZ szervezésében valósult meg Baša Danica és Casar Sara zenetanárok vezetésével. A részvételi díjakból származó bevétel 10%-át a Piros orrok jótékonysági szervezetnek adományozták.

Forrás: nepujsag.net

Borítókép forrás: www.mnmi-zkmn.si

The post Zenei tábor Lendván appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »