Zemanová bízik Mikulecben, Marián Kéry ha tehetné, azonnal leváltatná

Zemanová bízik Mikulecben, Marián Kéry ha tehetné, azonnal leváltatná

Roman Mikulec belügyminiszter továbbra is élvezi Anna Zemanová, az SaS parlamenti klubja elnökének bizalmát – derült ki a Szombati párbeszédek című rádiós vitaműsorból. Vitapartnere, Marián Kéry viszont több okot is lát a belügyminiszter visszahívására.

Zemanová szerint az ellenzéknek joga van ilyen javaslatot tenni. Ha ezt benyújtják, akkor az SaS meghívja Mikulecet, és megkérdezik az ellenzék által felrótt ügyek részleteiről. Hangsúlyozta, hogy

mind a belügyminiszter, mind pedig a rendőrség élvezik a bizalmát.

Hozzátette: minden esetben kivizsgálják az ügyeket, legyen szó a koalíció, vagy akár az ellenzék tagjairól. Azt is elismerte, hogy a Mikuleccel kapcsolatos bármilyen gyanú beigazolódása nem lenne jó.

Marián Kéry, a Smer-SD parlamenti képviselője ugyanakkor nem hisz a belügyi tárca vezetőjének.

Meggyőződése, hogy amíg Mikulec áll a minisztérium élén, addig a rendőröknek meg fogják mondani, mit kell tenniük, nem kapnak szabad kezet. Az ellenzéki politkus határozottan állítja, hogy nem kevés az az ok, ami miatt el kellene távolítani Mikulecet a posztjáról. Nem csak a miniszterrel, az országos rendőrfőkapitánnyal is gondja van Kérynek. Szerinte a rendőrségnek addig nem lehet hinni, amíg Štefan Hamran a helyén marad.

Hírdetés

A vita további témája volt az energiaárak emelkedése.

Kéry ezzel kapcsolatban megjegyezte, ők már többször szerettek volna – segítő szándékkal – rendkívüli ülést összehívni a parlamentben, de a kormánykoalíció ezt sosem tette lehetővé.

Az ellenzéki politikus szerint ezért járnak a polgárok a szomszédos országokba vásárolni.

Zemanová viszont úgy gondolja, hogy a bevásárlóturizmus része az életünknek. Hozzátette, hogy

az SaS támogatja az élelmiszerek árának adócsökkentését, amennyiben azt a pénzügyminiszter javaslatként előterjeszti.

Ugyanakkor úgy gondolják, hogy az élelmiszerek árát nem az államnak kell szabályoznia.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »