Jobb, ha tud ezekről a rendőrségi magyarázatokról

Jobb, ha tud ezekről a rendőrségi magyarázatokról

Laza, a hivatalos szakszavakat nélkülöző stílusban válaszolnak rendőrök számos lényeges kérdésre a népszerű videómegosztó platformon, ahol a legfontosabb közlekedési szabályokat, előírásokat is ismertetik.

Hozzászokhattunk, hogy a legtöbb rendőrségi beszámoló tartalmaz a szakzsargonban használt szavakat, kifejezéseket. Ezt a szokást némileg felülírva az utóbbi időben a rendőrség úgy döntött, hogy a TikTokon lazább stílusban válaszol a különböző szituációkban felmerülő kérdésekre.

Hírdetés

Az alábbi videóban például egy rendőr több olyan kérdésre ad frappáns, rövid válaszokat, amelyek számos autósban megfogalmazódhatnak. A hasznos információkat tartalmazó felvételt a vezess.hu szúrta ki.

@hungarian_police #brfk #nekedbe #fyp #foryou #policia #cop #bluelivesmatter #tactical #polizei #rendorseg #police #hivatas #felkapott #tranding #magyarrendőrség ♬ The Last of Us (Remix) – 林怿

A videóból többek közt kiderül, hogy a gyerekek utaztatásánál hány éves korig és milyen magasságig kell ülésmagasítót használni, szabhat-e ki bírságot az a rendőr, aki épp nincs szolgálatban, mit csinál az igazoltató rendőr, ha mindent rendben talál, illetve arra a kérdésre is választ kapunk, hogy megéri-e 50-es táblánál 110 km/órával menni?


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »