Zelenszkij: Ukrajna készen áll a háborúra, de diplomáciai úton továbbra is küzd a békéért

Zelenszkij: Ukrajna készen áll a háborúra, de diplomáciai úton továbbra is küzd a békéért

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök április 20-án késő este közzétett videóüzenetében megjegyezte, hogy Ukrajna készen áll a háborúra, de továbbra is diplomáciai úton folytatja a harcot a békéért Donbászon.

„Mi történik ma? Nagy számú orosz csapat koncentrálódik államhatárunk közelében.

Hivatalosan Oroszország ezt képzésnek hívja. Nem hivatalosan az egész világ zsarolásnak nevezi az ilyeneket. Aggaszt-e minket ez? Igen. Követelik-e Ukrajna és nemzetközi partnerei a csapatok kivonását a határainktól? Igen. Végül is az Orosz Föderáció folyamatosan ismétli, hogy békét akar, ugyanakkor megteremti az eszkaláció minden előfeltételét. Ez logikus? Nem.Váratlan? Nem. Ez azt jelenti, hogy az eszkaláció elkerülhetetlen? Nem” – mondta az államfő.

Az elnök szerint azonban Ukrajna nem akar háborút, de kész áll rá.

Hírdetés

„Megáll-e Ukrajna diplomatikus módon a békéért folytatott harcban? Soha. Vajon Ukrajna megvédi-e magát, ha történik valami? Mindig. Elvünk egyszerű: Ukrajna nem először kezd háborút, de Ukrajna mindig az utolsókig kiáll” – hangsúlyozta Zelenszkij.

Az államfő szerint a polgároknak fel kell ismerniük, hogy nemcsak a külföldi csapatok jelentenek veszélyt, hanem az érzelmeink is.

„Háromszor érdemes elgondolkodni azon, hogy szükséges-e ma kategorikusan megbízni az internetes szakértőkben, a „megbízható” médiaforrásokban, az anonim Telegram csatornák „bennfenteseiben” Pletykálnak a kisbuszban, a piacon és a lépcsőházaknál? És ami a legfontosabb: meg kell-e bízni olyan politikusok nyilatkozataiban, akiknek nem az ön érdeke, hanem a szavazata fontos?” – hangsúlyozta.

Elmondása szerint az ukránoknak ma ébereknek kell lenniük, de nem kell félniük.

„Ukrajna-2021 nagyon különbözik az Ukrajna-2014-től. Nem félünk, mert az Ukrajna-21-nek nincsenek illúziói. Érti, ki az igazi barát és testvér. Ki kész segédkezet nyújtani, és ki tud hátba döfni. Ezért Ukrajna-21 megérti az összes lehetséges forgatókönyvet és tudja, mit fog tenni a helyzet bármilyen alakulására reagálva. Nem félünk, hihetetlen seregünk és hihetetlen védőink vannak. Két napot töltöttem velük a fronton az elmúlt héten. Mit mondanak a helyzetről? Megszokták, hogy nem beszélnek, hanem a saját dolgukat teszik” – hangsúlyozta Zelenszkij, akit az Unian.net idéz.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »