Eldőlt: Magyar Péter nem politikus, hanem szektavezér

Eldőlt: Magyar Péter nem politikus, hanem szektavezér

Nem én döntöttem erről, hanem a hívei.

A politikusokról ugyanis szeretünk kompromittáló felvételeket nézni. Szektavezérek esetében más a helyzet, akkor tagadunk, nem hiszünk a saját szemünknek, esetleg a bálványunk megsemmisítésre irányuló eretnek összeesküvést orrontunk.

Mint az antik drámákban, először a mesélő szerepét kell tisztázni. Részemről semmi kivetnivalót nem találok abban, ha egy jól karbantartott negyvenes faszi ropogós seggű egyetemista lányoknál próbálkozik botorkálós részeg állapotban. Nekem csak az utóbbi szokott sikerülni, de nem vagyok ellendrukker, sőt. Mindig örülök férfitársaim sikereinek.

Magyar Péter kalandjairól a pesti éjszakában mindenki értesülhetett, ezen pörög a sajtó azon fele, akiket nem ugyanabban a nagykövetségi zsebben tartanak, mint hősünket. Tulajdonképpen a talán összeszart, a talán összehúgyozott nadrágig (amennyiben nem kiskorúakkal nyomult előtte) teljesen rendben volt a produkciója. Igaz, kissé szokatlan, hogy negyvenes belbudai ficsúr ilyen külvárosi tempóban rohamoz, de ez az ő dolga. Ami viszont nem magánügy, az a rajongók, hívek, követők reakciója.

Az imént költőien körberajzolt Telexnek például több órába telt, hogy felismerjék a felvételeken az új álompasijukat, akibe manapság táplálják (a plátói) szerelmet a klaviatúráikon. Számukra Péter olyan, mint pár éve Karácsony Gergely volt, mínusz 50 centi. A célszemélyeknek meg egyformán szükségük van a folyamatos pozitív visszajelzésekre, megerősítésre, hiszen alapvetően tudják magukról, hogy mennyit érnek, de az iránysajtó jóleső hazugságai ideig-óráig feledtetik önnön hitványságukat.

Hírdetés

A kommentmezőben őrjöngő hívei azonban nemhogy a szemüknek, de a mesterüknek sem hisznek, hiába írt maga is a görbe estéről – természetesen erősen elfogódva önmaga iránt. Nem ő volt – állítják, de ha ő volt, akkor sem történt semmi különös, minden magyar szokott bulizni, illetve Tóni ügyeskedése áll az egész mögött. Aljas, lejárató kampány a hegyen, csillagfényből született csodatevő Péter ellen, aki ismét csak a NER áldozata. Mint amikor a Diákhitel Zrt. élére kényszerítették ezt a drága, nagybetűs ENBERT. Hevesebb vérmérsékletű követői még azt is hozzáteszik, hogy mindenkit agyon kell ütni, aki ronda dolgokat terjeszt a messiásról.

Nem véletlenül ugrott be végtelenül cinikus kollégámnak is tegnap az a kép az amerikai filmekből, amikor a szektavezér őrültekből álló tömegeket gyűjt maga köré, tele megvezetett fiatalokkal, akikkel vad orgiákat szervez, miközben elhiteti híveivel, hogy az isteni igazsághoz (a NER leváltása) az ő testén és magján keresztül vezet az út. És amikor sötét fellegek gyülekeznek szeretett mesterük felett, akkor inkább mérget vesznek magukhoz, hogy ne kelljen végignézni a bukását. Úgy tűnik, hiába árad pártként a Tisza papíron, az életmódbeli hiányosságokat fideszesek esetében rendre felhánytorgató felső-középosztálybeli arborétumtulajdonosok szektás imádattal követik Magyar Pétert. Neki mindent szabad, különleges anyagból van gyúrva, ha összeszart nadrágban botorkál a pesti éjszakában, az is azt bizonyítja, hogy teljesen rendezett élete van és otthon olvasott aznap klasszikus irodalmat. Mindenképpen arra született, hogy kivezesse ezt a sokat szenvedett népet Orbán sivatagából. És nincs semmi, ami kizökkentené őket ájult imádatból.

Máskor is feltűnt már, mennyire nem értékalapú és következetes az úgynevezett ellenzéki viselkedés, csupán annyiból áll, hogy O1G. Gyűlölik a NER-t a korrupció miatt, hogy aztán lelkesen és boldogan leszavazzanak a legkorruptabb városvezetőkre és azokra a testületekre, ahova a pizzafutárnál is gyakrabban jár ki a rabszállító kocsi. Gyűlölik a NER-t az urizálás miatt, aztán leszavaznak arra a piperkőc ficsúrra, aki mintha csak Jakab Péter képzeletéből ugrott volna elő, hogy a kisembert frusztrálja a közpénzből összeügyeskedett gazdagságával. Gyűlölik a NER-t Orbán személyi kultusza miatt, miközben megépítik annak 1500 tonnás változatát Magyar Péternek, akit elég látni a gyógyuláshoz. A beszámolók szerint nemcsak reményt adott a reményvesztettnek, hanem több betegséget, többek között merevedési problémákat is kezelt pusztán azzal, hogy egy téren őt hallgatták és nézték.

Feladatunk annyi van vele, hogy gondoskodjunk a kanapéról és a ropogtatni való pisztáciáról, miközben nézzük, hogy ábrándulnak ki belőle pont annyian, amennyi elég lesz a gyurcsányi minőségű üvegplafon fenntartásához. Mert Magyar Péter egész jó kondiban van, akár a következő 20 évben is lehet az ellenzéknek az a meg- és kikerülhetetlen vezetője, aki mögött össze kell fogni, de sosem szerez többséget. És erre a szerepre a szekta ereje kente fel. Tégláról téglára.

Ambrózy Áron

www.pestisracok.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »