Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

Színház UDVARTÉR SZÍNHÁZ. Három előadással készül a kézdivásárhelyi színház a városünnepre. Ma 20 órától Demeter Eli és Ruszka Sándor Bűnös lelkek című koncertszínházi produkciója tekinthető meg Köntzey Olivér közreműködésével; 27-én, csütörtökön 20 órától A testőr című klasszikus vígjáték látható a Vigadó Művelődési Központ udvarán a szabadtéri színpadon. Utóbbi előadást közönségtalálkozó, kötetlen beszélgetés követi. Június 30-án 11 órától a nagyteremben A kolozsvári bíró című zenés mesejátékra várnak kicsiket és nagyokat. Jegyek válthatók a Vigadó Művelődési Központ jegypénztárában szerdán és csütörtökön 10 és 16 óra között, pénteken 10 és 14 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Információk és helyfoglalás a 0730 600 279-es telefonon. TŰZSHOW. Június 27-én, csütörtökön 21 órától Sepsiszentgyörgy főterén Fire Flow – az M Studio előadása, rendező-koreográfus: Andrei Oțetaru (időtartam: 30 perc). TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Június 28-án, pénteken 19 órától Sepsiszentgyörgyön a kamarateremben Bertolt Brecht: Kurázsi és gyerekei – bemutató előadás, rendező: Hegymegi Máté (korhatár: 14 éven felülieknek); a következő előadásra 29-én, szombaton ugyanott kerül sor. JEGYEK a sepsiszentgyörgyi előadásokra a központi jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon kaphatóak.

Zene ORGONAKONCERT. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban június 27-én 19 órától László Kamilla és Gergely Zsolt, a kolozsvári Gheorghe Dima Nemzeti Zeneakadémia másodéves hallgatói tartanak orgonakoncertet. A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak. SEPSI JAZZ & BLUES FESZTIVÁL. Június 28–30. között a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban zajlik a rendezvény harmadik kiadása romániai, magyarországi, németországi, olaszországi és amerikai előadók közreműködésével. A fesztiválra a teljes árú napijegy 60 lejbe, a kedvezményes napijegy (12 év feletti diákok és nyugdíjasok számára) 30 lejbe, a háromnapos fesztiválbérlet 120 lejbe kerül. Ezeket az eventim.ro honlapon és a városi kulturális szervezőirodában, illetve a helyszínen lehet megvásárolni.

Kiállítás RUSZNÁK ARTHUR CRISTIAN Caravaggio – Az irgalmasság hét cselekedete című képzőművészeti tárlata nyílik meg június 27-én, csütörtökön 18 órától a sepsiszentgyörgyi Lábas Ház emeleti termeiben. A kiállítás középpontjában hét olyan alkotás áll, melyeket Caravaggio híres festménye, Az irgalmasság hét cselekedete inspirált. A fiatal művész doktori kutatása során az eredetiség és a múlt képeinek újraértelmezése összetett kérdését vizsgálta, a klasszikus műveket kiindulópontként használva művészi kutatásaihoz. NAGY ANNA KIÁLLÍTÁSA. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és az Árkosi Kulturális Központ hív minden érdeklődőt Nagy Anna Zágontól Csíkdánfalváig című képzőművészeti kiállításának megnyitójára és az azonos címet viselő katalógus bemutatójára június 27-én 18 órai kezdettel az Árkosi Kulturális Központba (Sesiszentgyörgy, Olt utca 6. szám). Köszöntőt mond: Both Hajnal konzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviseletében. A kiállítást megnyitja: Szebeni Zsuzsanna kurátor, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője. A házigazda intézmény részéről Kopacz Attila szól az egybegyűltekhez. Az esemény keretében bemutatják a kiállítás tekintélyes anyagát tartalmazó katalógust is és lehetőség lesz a kiadvány megvásárlására. (Nagy Anna: Zágontól Csíkdánfalváig. Top Invest Kiadó, Székelyudvarhely, 2024) VINCZEFFY LÁSZLÓ EGYÉNI KIÁLLÍTÁSA. Június 29-én, szombaton 12 órakor az atyhai Kakasülő Galériában megnyílik Vinczeffy László Látomások című egyéni kiállítása.

Hitvilág KÁLVIN-HÉT. Június 29-ig zajlik a Kálvin-hét a Kézdi-Orbai Református Egyházmegyében: a nőszövetségi napra ma 10 órától kerül sor az alsócsernátoni gyülekezetben; a presbiteri napot június 27-én, csütörtökön 10 órától tartják Székelytamásfalván; a konfirmandusok június 28-án, pénteken 10 órától Orbai­teleken találkoznak; június 29-én, szombaton a maksai focipályán a barátosi Ferenc Ernő Református Fúvószenekar toborzójával 9 órakor kezdődő gyülekezeti nappal ér véget az egyhetes rendezvény. A gyülekezeti nap programja: 9.55-től megnyitó és zászlófelvonás; 10 órától istentisztelet és úrvacsora a templomkertben, igét hirdet Gáll Sándor lelkipásztor, az Erdélyi Református Egyházkerület igazgatótanácsi kancellárja; gyermek-istentisztelet az imaházban; ünnepi köszöntések; 12 órától kórustalálkozó a templomban; 12.30-tól szakácsművészeti szemle, sporttevékenységek ifjaknak és felnőtteknek, gyermekfoglalkozások; 14 órától ebéd; 15 órától keresztyén együttesek koncertje; 17 órától az ünnepség bezárása, zászlólevonás. ALZHEIMER KÁVÉZÓ. A Szilvássy Carola Református Szeretetotthonban (Sepsiszentgyörgy, Tavirózsa utca 18. szám) a Diakónia Keresztyén Alapítvány szervezésében június 28-án, pénteken 18 órától a téma: Táplálkozási útmutató a demencia lassításához és kezeléséhez. Meghívott előadó: Zsidó Szabolcs klinikai dietetikus. A belépés ingyenes. PAPSZENTELÉS. A gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban szombaton a tizenegy órakor kezdődő szentmisén Kovács Gergely gyulafehérvári érsek pappá szenteli a csíkmadarasi Czirják Ottó, a gyergyószárhegyi Ferencz Egon József, a kézdimartonosi Hosszu Norbert Lajos, a gyimesközéploki Kajtár Zsolt László és a deményházi Nagy Ferenc diakónusokat. A papszentelést a Mária rádió élőben közvetíti. IMAALKALOM CSINÓDON. Június 30-án, vasárnap 15 órától a csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony ökumenikus kápolnában Szent László király tiszteletére szerveznek imaalkalmat. Az egyórás szertartás ideje alatt az oltáron elhelyezik a Szent Korona másolatát. Az imaalkalmat követően a Magyarok Nagyasszonya Szent Korona Lovagrend jóvoltából a nemzeti ereklyénkkel kapcsolatos előadás hangzik el. Minden zarándokot szeretettel várnak.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai műsora: 16.15-től Agymanók 2. (románul beszélő), 16.30-tól Nina és a sündisznó titka (magyarul beszélő), 18.15-től Bad Boys – Mindent vagy többet (román feliratos), 18.30-tól Anyai ösztön (magyarul beszélő), 20.15-től Semmelweis (magyar filmdráma), 20.30-tól Anyai ösztön (román feliratos).

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6.10-től reggeli ima, 6.45-től és 8.25-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től ima a hivatásokért, 7.30-tól szentmise Gyergyószentmiklósról a Szent Miklós-templomból, 8.15-től A hét plébániája, 9 órától imaszándékok fogadása, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 9.50-től Jézus Szíve-litánia, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra, 12.15-től Déli magazin.

Ingyenes magyar állampolgársági ügyintézés Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–17 óra között Kézdialmáson a polgármesteri hivatalban, 17–18 óra között Csomortánban az iskola épületében, valamint 16–18 óra között Zalánpatakon a kultúrotthonban fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Help Net gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0367 802 977). Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár a szolgálatos. Honlap: colegfarmcovasna.ro/hu.

Röviden JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsot igénylőket. VÍZELZÁRÁS. Kézdivásárhelyen a Szőcs József utcai új vezetékre való rácsatlakozás miatt ma 7-től 20 óráig a Dózsa György utcában szünetel a vízszolgáltatás. * Sepsiszentgyörgyön karbantartási munkálatok miatt ma 8–18 óra között a Vojkán utcában szünetel a szolgáltatás. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Kézdiszárazpatakon és Kézdikőváron, csütörtökön és pénteken Torján. Honlap: tega.ro/hu. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket ma 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »