Zelenszkij az orosz katonákról: „Ezek nem egy nagyhatalom harcosai, hanem összezavarodott, ijedt gyerekek”

Zelenszkij az orosz katonákról: „Ezek nem egy nagyhatalom harcosai, hanem összezavarodott, ijedt gyerekek”

Egyre több fotó és videó jelenik meg a közösségi oldalakon az elfogott orosz katonákról, akik könnyes szemmel vallják be, hogy nem tudtak a támadásról, éhesek és megrémültek.

Zelenszkij ukrán elnök állítja, hogy az orosz egyenruhában harcoló férfiak nem egy nagyhatalom harcosai, hanem összezavarodott és rémült gyerekek.

Az ukránok még forró teával is megkínálták az egyik ilyen katonát, és felhívták az édesanyját. Miután megadta magát, a fiatal orosz katona összeomlott és sírt, miközben telefonon beszélt anyjával. A felvételen látható, amint a fiatalt nők egy csoportja vigasztalja, miután letette a fegyverét.

Hírdetés

A fiatal hadifogoly később elsírta magát, amint meglátta édesanyját a videón. Közben egy másik nő hallható, amint a telefonáló nővel beszél, és azt mondja: „Natasa, Isten legyen veled. Később hívunk. Él és virul.” A videóban egy férfi hang is hallható, aki a kamerán kívül ukránul mondja: „Ezek a fiatal férfiak nem tehetnek róla. Nem tudják, miért vannak itt. Régi térképeket használnak, és eltévednek.”

A videót azóta mind Ukrajnában, mind Oroszországban sokan megnézték, és az emberek dicsérték az ukrán nők együttérzését. Mások megjegyezték, hogy a férfi fiatal – mint sok más, az ukrán erők által elfogott orosz katona.

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »