Xavi „bírózik”, miután 61 éve után ismét öt gólt kapott hazai bajnokin a Barcelona

Xavi „bírózik”, miután 61 éve után ismét öt gólt kapott hazai bajnokin a Barcelona

Öt gólt kapott a Barcelona otthon, az Estadi Olimpicben, pedig a 71. percben még 3-2-re vezetett és a 98. percben döntetlenre, 3-3-ra állt. A vége 5-3, a Villarrealnak. Szürreális mérkőzés volt.

Immár tíz pont a különbség a Real Madrid és a Barcelona között, miután a katalánok kikaptak a Villarrealtól. Carlo Ancelotti csapatzának reálisan a Girona maradt az egyetlen vetélytársa a mostani bajnokságban.

Gerard Moreno gólját a 22. percben még érvénytelenítette a VAR (okkal), ám a csatár a 41. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Akhomach gólja után az 54. percben már kétgólos hátrányba került Xavi csapata.

Hírdetés

Ám a Barcelona feltámadt, s előbb Gündogan, majd Pedri is gólt szerzett, a 68. percben 2-2-re álltak. Sőt, miután Eric Baillyról a saját kapujába került a labda, a 71. percben, a mérkőzés folyamán először, vezettek a katalánok. De hol volt még a vége!

A Villarreal a portugál Guedes révén a 84. percben kiegyenlített. Munuera Montero játékvezető 12 percet hosszabbított! A 99. percben a norvég Alexander Sörloth, majd a 102. percben Morales is gólt szerzett: 5-3-ra győzött a Villarreal.

A teljes képhez tartozik, hogy a katalánok a játékvezetőt és a VAR-t okolják a vereség miatt, úgy vélik, a 90. percben büntetőt kellett volna kapniuk, miután Gündogan beadása után az elforduló Santiago Comesaña kezét érte a labda a tizenhatoson belül. A bíró először megadta, aztán a VAR javaslatára visszavonta. Xavi szerint éppen akkora igazságtalanság a vereségük, mint az Almeriáé volt néhány napja a Bernabéuban. Arról nem beszélt, hogy 3-3-nál, a negyedik vendéggól előtt milyen komikus hibákat követett el négy (!) védője…

A Barcelona, bajnoki mérkőzésen, 61 éve, az 1962–1963-ban kapott öt gólt pályaválasztóként. A Real Madridtól. Most meg a Villarreal verte meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »