Xabi Alonso nem megy Liverpoolba, de lehet, hogy Xavi is marad a helyén

Xabi Alonso nem megy Liverpoolba, de lehet, hogy Xavi is marad a helyén

Komoly edzőkeringőt hozhatnak a következő hónapok, hiszen az idei szezon végén több nagy név is távozik aktuális klubjától, nem beszélve a jelenleg munka nélkül tengődő edzőkről. Mindeközben Xabi Alonso bejelentette, hogy marad a Bayer Leverkusennél, s már a Barcelonánál sem olyan biztosak abban, hogy elengedjék Xavi kezét.

Kisebb szünet után folytatódik a FotelSzurkoló sorozat, amelynek legutóbbi része óta ugyan sok víz lefolyt a Dunán, ám a lényegi dolgok nem igazán változtak.

Angliában ugyanakkor közel 40 éve nem látott hajrára kerülhet sor, hiszen könnyen előfordulhat, hogy az utolsó fordulóban dől majd el a bajnoki cím sorsa.

Ha legközelebb látlak…

Bennünket azonban most sokkal inkább a pályán kívül zajló események érdekelnek, hiszen Kylian Mbappé átigazolási mizériáját leszámítva az elmúlt hónapok izgalmait jobbára a kispadok szolgáltatták. Az AS Románál például már január elején megköszönték José Mourinho munkáját, s a Farkasok azóta kis túlzással szárnyalnak a korábbi klubikon, Daniele De Rossi irányítása alatt.

E sorok írásakor a „Special One” római ellenlábasa, Maurizio Sarri sincs már alkalmazásban, miután elébe ment kirúgásának, s lemondott a Serie A 7. helyén álló Lazio kispadjáról. A „Sasok” új hadvezére a horvát Igor Tudor lett, aki a hétvégén álomszerű bemutatkozást produkált, hiszen az égszínkék-fehérek szombaton 1–0-ra legyőzték a Juventust.

Hírdetés

A torinóiak azonban tegnap este visszavágtak a kupában, így Massimiliano Allegri a Fiorentina-Atalanta páros győztesével küzdhet majd meg a Coppa Italia fináléjában, s mentheti meg az “Öreg Hölgy” becsületét. Ugyanakkor nem biztos, hogy az esetleges kupagyőzelem az olasz trénert is megmenti a kirúgástól, hiszen a csapat jelenlegi formáját tekintve már a dobogó legalsó foka is veszélyben van.

Igen ám, csak hogy a spanyol tréner nagypénteken bejelentette, hogy a következő idényben is marad a gyógyszergyáriaknál, ami több szempontból is okos húzásnak bizonyul. Leverkusenben nagybetűs csapat épült az elmúlt években, profi szakmai stábbal, s a munka gyümölcse nem feltétlenül merül ki a Bundesliga megnyerésében. A német klub tavaly kis híján az Európa-liga döntőjéig menetelt, jövőre pedig a Bajnokok Ligájában mérettetheti meg magát.

…már nem figyelek rád

Január végén nemcsak Klopp sokkolta a futballvilágot, hanem Xavi Hernández is, aki szintén bejelentette szezon végi távozását. „Június 30-án elhagyom a klubot, ezt a döntést az elnökkel és a stábbal együtt hoztam meg” – nyilatkozta a Villareal elleni 5–3-as hazai vereség után a katalán szakember.

Xabi Alonso és Xavi esetleges maradása esetén tehát némileg szűkül a kör az edzőkeringő tekintetében, ám továbbra is számtalan megválaszolatlan kérdés marad. Nem beszéltünk eddig Münchenről, ahol hosszú idő után kénytelenek átadni a trónt, s ahol februárban utat mutattak a tavaly tavasszal kinevezett Thomas Tuchelnek. Noha közös megegyezésre hivatkoztak, a bajor öltözőben jó ideje feszült volt már a hangulat, s valószínűleg mindkét fél belátta, hogy nem valami működik.

A legfrissebb hírek szerint a Bayernnél a Brighton jelenlegi edzőjét, Roberto De Zerbit nézték ki Tuchel utódjául, aki visszatérhet Angliába – akár a Liverpoolhoz, de még a Chelsea-hez is. Sőt, Xavi távozása esetén Barcelonában is kiköthet. Ember legyen hát a talpán, aki ki tud igazodni a pletykákban és a felmerülő hírekben.

Nagy kérdés továbbá, hogy mi lesz az Internél harmadik szezonját töltő Simone Inzaghival, aki tavaly BL-döntőbe vezette csapatát, idén pedig várhatóan Olaszország trónjára is felülnek. Ahogyan a Bolognával brillírozó Thiago Motta sem biztos, hogy Olaszországban marad, s ha mégis, akkor sajtóhírek szerint a Juventusnál köthet ki. A következő hetekben mindenesetre okosabbak leszünk, hiszen a klubok valószínűsíthetően még a június közepén rajtoló németországi Európa-bajnokság előtt szeretnék letudni az edzőkérdést.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »