Visszatér a hiánypótló autóbuszjárat az Ipoly mentén

Visszatér a hiánypótló autóbuszjárat az Ipoly mentén

A Besztercebánya megyében a tömegközlekedést fenntartó Integrált Közlekedési Rendszer július elsejétől több változtatást is végrehajtott a megyében. A Zólyomi Autóbusz-közlekedési Vállalat újraindította a Nagykürtös és Nyitra közötti járatát. Ez nagyban segíti az Ipoly menti falvak összeköttetését a megyei székhellyel.

Amint a vállalat honlapján olvasható, az utasok igényeinek alapján indítják a járatokat a két város között.

Az egyes járatok érintik többek között Ipolynyéket, Ipolynagyfalut, Ipolyságot, Deméndet és Lévát is.

Hétköznap és szombaton 6.05-kor és 13.45-kor indul a menetrendszerű járat a nagykürtösi buszállomásról, s 8.55-re, illetve 16.20-ra ér Nyitrára. Vasárnap szintúgy két járat közlekedik. A reggeli 6.05-ös járat mellett 15.10-kor indul Nagykürtösről a másik autóbusz a megyeszékhelyre.

Hírdetés

Nyitráról hétköznap és szombaton 9.40-kor és 17.00-kor indul vissza Nagykürtösre a már említett útvonalon. Vasárnap 9.40-kor és 19.00 órakor van indulása a nyitrai buszállomásról.

A megyeszékhely csupán lévai átszállással érhető el. Egykor napi szinten több távolsági járat kapcsolta össze Ipolyságot Nyitrával és Pozsonnyal, ám fokozatosan csökkentették a számukat, míg végül megszüntették az összeset. A főváros továbbra is csupán átszállással érhető el az Ipoly menti kisvárosból.

A járat nagyban segíti a főiskolások és egyetemi hallgatók utazását, de akár a turistákét is. A teljes menetrend elérhető a Zólyomi Autóbusz-közlekedési vállalat honlapján, illetve az menetrendek ismert telefonos alkalmazásain is tájékozódhatnak.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma) 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »