Együtt a biztonságért

Együtt a biztonságért

Együttműködési megállapodást kötött a Kovászna Megyei Mihai Viteazul Katasztrófavédelmi Felügyelőség és a Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központot fenntartó megyei önkormányzat. Az egyezmény célja gyorsaság és hatékonyság életmentéskor, valamint vészhelyzetben.

A dokumentumot Adrian Simtea ezredes, illetve Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke látta el kézjegyével. Utóbbi hangsúlyozta, számukra az emberek biztonsága az első, ezért kiváló kapcsolatot alakítottak ki és következetesen támogatták a katasztrófavédelmi felügyelőséget. Hozzátette, Kovászna megye hegyvidéknek számít, és egyre fontosabbá válik a megyei hegyimentő-közszolgálat munkája.

Hírdetés

A megyében 2017-ben hozták létre a hegyimentő-közszolgálatot, melynek keretében tizennyolc hegyi­mentő dolgozik, négyen alkalmazottként, a többiek önkéntes alapon végzik ezt a tevékenységet, és van egy mentőkutyájuk is – tájékoztatott Leonid Moscviciov, a hegyimentő-központ igazgatója. Tavaly 18 bevetésen vettek részt a hegyimentők. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »